SIMPATICO

Urban Garden 6 Ulica kneza Koclja Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia

Koncertno sezono na našem odru pod mogočno lesko bomo zaključili s skupino Simpatico.

Pesnik Rok Vilčnik je znova, kot je to uspešno storil že pri Pateticu, v slovenski jezik prelil verze nekaterih klasičnih popevk iz svetovne glasbene zakladnice.

Pesmi, kot so What a wonderful world, Autumn leaves, Isn't she lovely, Fly me to the moon, Valerie, vam bo predstavil skupaj s prekajenimi jazz potepuhi, ki so se za igranje svojih inštrumentov primerno izšolali. Tokrat ni v igri nobene filozofije, radi bi se vam samo prikupili. Posebni »gost večera« bo njihov šarm.

Zasedba:

Rok Vilčnik - vokal
Marko Zaletelj - kitara
Luka Gaiser - kontrabas
Jože Zadravec - bobni
Doroteja Pukšič - vokal

Fajn bo,obljubimo! Se vidimo na kozarčku🥂

Prispevek 3 €.

STAND UP COMEDY 3

Urban Garden 6 Ulica kneza Koclja Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia

Pa je prišel čas za naše zadnje stand up comedy druženje na našem urbanem vrtičku pod mogočno lesko.

Tokrat nas bodo obiskali :

Perica Jerković
David Gorinšek
Blendor Sefaj
Rok Bohinc
Dino Kapetanovič

Perica Jerković je slovenskim ljubiteljem stand-up komedije zelo znano ime, saj gre za enega najizkušenejših stand-up komikov pri nas. Kot ustanovni član skupine Komikaze se je vsem vtisnil v spomin z avtobiografsko točko “Rojen v Jugi”.

Prispevek za razvoj programa : 3€

BOOK CLUB

Urban Garden 6 Ulica kneza Koclja Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia

Po pisanem poletju polnem puhastih oblakov ter nepozabnih trenutkov na našem vrtičku, se nam v jesenskih in zimskih dneh obeta zanimiv ter harmoničen Book Club.

Tako smo poimenovali par uric, ki jih bomo namenili predvsem čtivu v katerem smo uživali ali pa si to še želimo.
Čas bomo namenili predvsem pisani besedi,poeziji,pripovedki,filozofiji,literaturi ter še drugim oblikam besednega izražanja na papir.
Book Club je namenjen vsem ljudem vseh starosti ali mladosti. Pripravili bi radi različne in raznolike ter mnogkratne urice, katere odprejo filozofski balkonček našega uma,na katerem lahko prevedrimo tako naše misli kot ideje,ali pa za trenutek pozabimo na vsakdan v zavetju literature.
V Book clubu bo vedno na voljo debata polna igrivih elementov; tako povedanega kot prebranega,ali pa ležerna diskusija na temo ki jo poljubno izberemo skupaj.
Teme si bodo izmenjavala mnenja..Misli bodo dobile krila..Imaginarno se bomo sprehajali po robovih ter predelih naših vizij in jih širili v rasežnosti kjer ni ne konca ne kraja..
Izražali bomo vse kar je ubesedljivo.

V prihodnjih book club druženjih se nam obetajo tudi gostje pisatelji in pisateljice,pesniki in pesnice,hkrati pa bi radi spodbujali tudi samostojno pisanje, izražanje ter izpoved v črki in besedi.

Na prvem večeru nam bo naše druženje, popestril fusion izbor glasbe prijatelja Branka.

Vljudno vabljeni v mesečen book club kjer naj ambient in glasba popestrita urice ob knjigi.

ROOTS & CULTURE FESTIVAL LAUNCH PARTY N3 – SLOVENIA SIDE

Urban Garden 6 Ulica kneza Koclja Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia

V petek bo pri nas spet pestro.

Na zadnjem afterju od Jazz 'ma mlade 2019 bomo pri nas gostili uradni pre-party Roots & Culture Reggae Festival , ki se bo odvijal med 25im in 28im julijem v Italiji.
Obiskal nas bo italjanski reggae DJ Afghan,ki za nas pripravlja pester music selection ter jam-session na mikrofonu.

DJ Afghan je že več kot 20 let aktiven ne le kot vrhunski selektor temveč prav tako tudi kot glasbeni producent ( Soulove records ) ter vodja studija Bunkerman v Ferrari ( Italija ).Na nastopih ter v studiju redno sodeluje z svetovnimi reggae izvajalci kot so Skarra Mucci , Macka B , Dennis Bowell ter številnimi drugimi. Afghan bo v Mariboru nastopil prvič ter nam predstavil širok spekter reggae in dancehall glasbe v svojevrstni selekciji.Kot gost se mu pridružil Tadej Tadiman Tratnik pevec skupine SITI HLAPCI ki bo letos tudi nastopil na festivalu Roots& culture,za katerega pa bomo v petek podarili tudi dve karti!

Torej petek: hladna senčka, osvežujoči koktejli,odlična glasba,pa še kak jam sesion:)
Obeta se nam prava party noč v jamajškem drum & bass stilu.
Se vidimo🦉

DRILL & TRIIIPLE

Urban Garden 6 Ulica kneza Koclja Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia

V Mariboru se bo 19.4.2019 zgodil velik Hip - Hop dogodek na katerem vas bodo zabavali artisti iz celotne Slovenije Izola, Jesenice , Ljubljana , Velenje in seveda Maribor. Vstopnice lahko kupite v Urban Garden, Ulica Kneza Koclja 6 - Predprodaja 5 Eur - 7 eur na dan dogodka. Cez dan Grafiti Art - Učenje Rim..Vabljeni!

TRIO MARCIPAN

Urban Garden 6 Ulica kneza Koclja Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia

Januarski počitek od dogodkov se končuje. V torek 5.2.2019 nas obišče Trio Marcipan, ki ga sestavljajo naelektreni kitarist Igor Bezget, klaviaturist Dejan Berden in Nino Mureškič , ki bo krotil tolkala in elektroniko.

Igor Bezget - kitara, efekri, mobilni telefon
Dejan Berden - klaviature & sintetizatorji
Nino Mureškič - tolkala, sekvencerji & sintetizatorji

Tro Marcipan sestavlja trojica vrhunskih glasbenikov, ki že leta sooblikujejo širšo glasbeno sceno današnjega časa. Glasbeno zvrst ki jo ta trojica glasbenikov goji skozi uporabo digitalno elektronske platforme je nemogoče definirati. In v tem je tudi čar njihove glasbe. V ustvarjanje jih žene radovednost in iskanje novih zvokov in še neslišanih zvočnih oblik skozi uporabo elektronsko digitalnih generatorjev zvoka kot so sintetizatorji skvencerji ritem mašine kakor tudi vsakdanji uporabni predmeti kot je npr mobilni telefon katerim zvočno piko na i pa dajejo tudi konvencionalni instrumenti ki jih glasbeniki sicer v osnovi igrajo. Glasba je relativno ritmično plesne kakor obenem tudi absolutno eksperimentalne narave in je iz izvedbe v izvedbo unikatna saj je njena osnovna ideja ta da nastaja na kraju dogodka samem. Skupina je lansko leto ustvarila dva unikatna eksperimentalna cdja z skupnim nalovom Marcipan.

Vstopnina : 5eur

URBANI BRUNCH

Urban Garden 6 Ulica kneza Koclja Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia

Mesec je naokoli in spet je čas za naš Urbani Brunch.

Gregor Jabuka bo za vas pripravil izjemen meni, ki bo zadovoljil še najbolj zahtevnega jedca. Urbani Brunch je idelani dogodek kjer boste lahko izkusili njegovo neomajno kreativnost, široko paleto okusov in njegov neskončen talent. Poleg odlične,nepričakovane hrane, bomo poskrbeli še za kvaliteten, izbor tople in hladne pijače,ter za odlično glasbo.

Meni vam razkrijemo v kratkem.
( meni bo primeren tudi za vegane )

Rezervacije sprejemamo na ana.kvasnik@gmail.com

URBAN GATHERING // TETKINE RADOSTI

Urban Garden 6 Ulica kneza Koclja Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia

Za zaključek festivala gostimo Tetkine Radosti - Yugo nostalgičen projekt ljubljanskih DJ starešin Borja Borka, Jaka Batič - Bakto in Deejay Woo D.
Pričakujte širok repertoar odprašenih gramofonskih plošč iz bivše juge: od funka, šlagerjev, diska, beata, soula, obskurne hipijade, izkrivljenih filmskih citatov, pa vse do mehke avantgardne pornografije in deplasiranega ekonomsko propagandnega materiala.

Vstopnice
( Količina vstopnic je omejena )
Predprodaja : 5 € ( 21. december )
Na dan dogodka: 8 €

URBAN GATHERING // UMETNIŠKI VEČER VIKTORIJA IN JANA

Urban Garden 6 Ulica kneza Koclja Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia

Četrtkov umetniški večer na festivalu Urban Gathering bo namenjen predstaviti umetniših del mladih mariborskih umetnic Viktorija Vogrin in Jana Hathor Govedič

Jana Hathor Govedič je diplomirana modna oblikovalka, katere umetniško ime je Hathor, deluje pa pod imenom Ornamental. Predstavila bo unikatne, ročno poslikane plašče in večerne obleke.
Svojo ljubezen in strast je našla v poslikavi oblačil, platen, ogrlic, svečnikov, prtov in okrasnih blazin.
Oblikovalko inspirira spiritualni svet. Zimska kolekcija je nastala ob poslušanju mantre Sa Sekhem Sahu ter El Ka Leem Om. Sa simbolizira duh božanskega, Sahkem moč Zemlje in Sahu modrost božanskega, mantra El Ka Leem Om pa se povezuje z elementom zemlje, ognja, vode in zraka.

Za Viktorija Vogrin pa bo to prva razstava in zanjo pravi :
S svojo razstavo vas želim popeljati v prav posebno dimenzijo z pridihom animalistike. Ta razstava je nekaj prav posebnega, saj je moja prva. Da vam zaupam nekaj o meni in mojem pogledu na umetnost. Sem zagovornik tega da vsak posameznik v umetnini vidi in dojema nekaj čisto svojega, posebnega zato se poslužujem abstraktne umetnosti, včasih s pridihom realistike. Želim da se ljudje popolnoma prepustijo svoji domišljiji ob pogledu na slike.
Moji začetki: kakor pravijo da ni sonca brez nevihte in noči brez dneva, tako tudi jas pravim da ni lepih trenutkov brez slabih. Tako sem tudi ponovno začela slikati, po izgubi ljubljene osebe sem najslabše trenutke preživela in predelala za platnom in s čopičem v roki. Svoja čustva sem zlivala na belo podlago zato so mi slike zelo pri srcu in nekaj intimnega. A sedaj sem pripravljena deliti to z vami.
Vse slike katere bodo razstavljene, so bile ustvarjene po dolgoletnem premoru s slikanjem, v roku zadnjega leta. Razstavi sem dodala tudi nekaj posebnega, oživeti sem želela mrtvo. Zato vas vabim da skupaj z menoj proslavite uresničitev moje življenjske želje o razstavi

En kotiček pa bo zasedel umetnik, ki želi ostati anonimen in ni dvakrat za reč, da se nam do takrat ne bo pridužil še kdo=)

Torej, v četrtek 27. decembra v prostorih Urban Garden razstava umetniških del, pogostitev s kozarčkom penine ,potem pa after party v house ritmih do jutranjih ur.

URBAN GATHERING // POEZIJA V TANDEMU: PETRA BAUMAN IN TOM VEBER

Urban Garden 6 Ulica kneza Koclja Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia

V času, ko po cestah divjata zima in mraz vas vabimo v topel objem Urban Gardna na pred- novoletni pesniški večer. V tandemu se bosta s svojo poezijo predstavila Petra Bauman in Tom Veber. Poskrbljeno bo tudi za glasbo, pijačo in prigrizke.

Petra Bauman bo letos po desetih letih izdala svojo drugo pesniško zbirko Paradiž. V njej govori o ljubezni, minljivosti in smrti. Poezija je zanjo jezik, ki daje glas in podobo najtišjemu in neizrekljivemu, hkrati pa se kot nekaj izvirnega poraja med samim pisanjem. Doslej se je s svojimi pesmimi predstavila v Mariboru, Ljubljani, v Trstu, v Sarajevu, v Gradcu, Varaždinu, na Pagu in v Krapini. Leta 2013 je bila s pesmijo Brez naslova uvrščena v finalni izbor prireditve Vitez poezije, leta 2016 se je s pesmijo Tri zlata jabolka uvrstila v polfinale iste prireditve. Piše poezijo in kratko prozo, deluje kot moderatorka prireditev, igralka in sodeluje pri fotografskih projektih.

Tom Veber , katerega umetniško ustvarjanje obsega polja igre, petja in literarne dejavnosti se v preteklem času prvenstveno posveča le tej. Poezijo objavlja v osrednjih literarnih revijah Dialogi, Poetikon, Literatura in Apokalipsa, sodeluje na pesniških Slamih in gostuje po Sloveniji s pesniško monodramo Realizem je rezerviran za klovne. Je regionalni nominiranec za literarni natečaj Urška 2017 in zmagovalec Pesniške olimpijade 2018. V sklopu festivala Slovenski dnevi knjige je organiziral prvi LGBT literarni večer v Mariboru z naslovom Mlada slovenska lezbična in gejevska literatura z gostjo Suzano Tratnik. Naslednje leto marca izide njegov pesniški prvenec Do tu sega gozd pri založbi Literarna hiša Maribor.

URBAN GATHERING // DŽENNY IMPROTEAM

Urban Garden 6 Ulica kneza Koclja Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia

Pravijo da je smeh pol zdravja, zato bomo na festivalu Urban Gathering poskrbeli tudi za konkretno dozo smeha.
V nedeljo 23. decebra nas obišče impro skupina Dženny Improteam .

Dženny Improteam je šestletna energična, nagajiva in večplastna Primorka. Je prva in zaenkrat edina impro skupina na Goriškem oziroma na celotnem Primorskem. Njen logotip je sinonim rojevanja odličnih improvizatork in improvizatorjev, ki so nenasitni učenja, zabave, smeha, druženja in življenja nasploh.

Začnemo ob 20ih.
Vstopnine ni.
Urban Garden🦉

URBAN GATHERING // LJUBLJANJAH VIBES WITH RASTA FRIENDS

Urban Garden 6 Ulica kneza Koclja Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia

Urban Gathering bo v soboto 22ga decembra gostil LjubljanJah Vibeswith Rasta friends

LjubljanJah Vibes je ekipa selektorjev in protagonistov reggae live stream oddaj imenovanih Reggae Mesečnik in pripravljajo v Urban Gardnu pravo prednovoletno reggae rajanje!
V ta namen so povabili prijatelji vokaliste iz vroče Afrike, tako kot tudi iz štajerske prestolnice. Na mikrofonu bodo tako Ibro in JahT ter pa specialni reggae pevec iz Maribora! Z vami pa bo za gramofoni tudi Go Ran Volf aka W.G. iz VibeDepartment Kru, ki bo poskrbel da se žur zaključi v jungle maniri.

Djs:

Michel Pfeifer (LjubljanJah Vibes)
LionShine (LjubljanJah Vibes)
Dj L.T. (LjubljanJah Vibes)
W.G. (Vibe Department)

Če vas zanima več o LjubljanJah Vibes si poglejte spodnje linke:
https://www.facebook.com/ljubljanjahvibes
https://www.mixcloud.com/LjubljanJahVibes
https://www.instagram.com/ljubljanjahvibes