Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

URBAN GATHERING // POEZIJA V TANDEMU: PETRA BAUMAN IN TOM VEBER

26. decembra, 2018 20:00 - 22:00

V času, ko po cestah divjata zima in mraz vas vabimo v topel objem Urban Gardna na pred- novoletni pesniški večer. V tandemu se bosta s svojo poezijo predstavila Petra Bauman in Tom Veber. Poskrbljeno bo tudi za glasbo, pijačo in prigrizke.

Petra Bauman bo letos po desetih letih izdala svojo drugo pesniško zbirko Paradiž. V njej govori o ljubezni, minljivosti in smrti. Poezija je zanjo jezik, ki daje glas in podobo najtišjemu in neizrekljivemu, hkrati pa se kot nekaj izvirnega poraja med samim pisanjem. Doslej se je s svojimi pesmimi predstavila v Mariboru, Ljubljani, v Trstu, v Sarajevu, v Gradcu, Varaždinu, na Pagu in v Krapini. Leta 2013 je bila s pesmijo Brez naslova uvrščena v finalni izbor prireditve Vitez poezije, leta 2016 se je s pesmijo Tri zlata jabolka uvrstila v polfinale iste prireditve. Piše poezijo in kratko prozo, deluje kot moderatorka prireditev, igralka in sodeluje pri fotografskih projektih.

Tom Veber , katerega umetniško ustvarjanje obsega polja igre, petja in literarne dejavnosti se v preteklem času prvenstveno posveča le tej. Poezijo objavlja v osrednjih literarnih revijah Dialogi, Poetikon, Literatura in Apokalipsa, sodeluje na pesniških Slamih in gostuje po Sloveniji s pesniško monodramo Realizem je rezerviran za klovne. Je regionalni nominiranec za literarni natečaj Urška 2017 in zmagovalec Pesniške olimpijade 2018. V sklopu festivala Slovenski dnevi knjige je organiziral prvi LGBT literarni večer v Mariboru z naslovom Mlada slovenska lezbična in gejevska literatura z gostjo Suzano Tratnik. Naslednje leto marca izide njegov pesniški prvenec Do tu sega gozd pri založbi Literarna hiša Maribor.

Podrobnosti

Datum:
26. decembra, 2018
Čas:
20:00 - 22:00