Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

URBAN GATHERING // UMETNIŠKI VEČER VIKTORIJA IN JANA

27. decembra, 2018 21:00 - 28. decembra, 2018 02:00

Četrtkov umetniški večer na festivalu Urban Gathering bo namenjen predstaviti umetniših del mladih mariborskih umetnic Viktorija Vogrin in Jana Hathor Govedič

Jana Hathor Govedič je diplomirana modna oblikovalka, katere umetniško ime je Hathor, deluje pa pod imenom Ornamental. Predstavila bo unikatne, ročno poslikane plašče in večerne obleke.
Svojo ljubezen in strast je našla v poslikavi oblačil, platen, ogrlic, svečnikov, prtov in okrasnih blazin.
Oblikovalko inspirira spiritualni svet. Zimska kolekcija je nastala ob poslušanju mantre Sa Sekhem Sahu ter El Ka Leem Om. Sa simbolizira duh božanskega, Sahkem moč Zemlje in Sahu modrost božanskega, mantra El Ka Leem Om pa se povezuje z elementom zemlje, ognja, vode in zraka.

Za Viktorija Vogrin pa bo to prva razstava in zanjo pravi :
S svojo razstavo vas želim popeljati v prav posebno dimenzijo z pridihom animalistike. Ta razstava je nekaj prav posebnega, saj je moja prva. Da vam zaupam nekaj o meni in mojem pogledu na umetnost. Sem zagovornik tega da vsak posameznik v umetnini vidi in dojema nekaj čisto svojega, posebnega zato se poslužujem abstraktne umetnosti, včasih s pridihom realistike. Želim da se ljudje popolnoma prepustijo svoji domišljiji ob pogledu na slike.
Moji začetki: kakor pravijo da ni sonca brez nevihte in noči brez dneva, tako tudi jas pravim da ni lepih trenutkov brez slabih. Tako sem tudi ponovno začela slikati, po izgubi ljubljene osebe sem najslabše trenutke preživela in predelala za platnom in s čopičem v roki. Svoja čustva sem zlivala na belo podlago zato so mi slike zelo pri srcu in nekaj intimnega. A sedaj sem pripravljena deliti to z vami.
Vse slike katere bodo razstavljene, so bile ustvarjene po dolgoletnem premoru s slikanjem, v roku zadnjega leta. Razstavi sem dodala tudi nekaj posebnega, oživeti sem želela mrtvo. Zato vas vabim da skupaj z menoj proslavite uresničitev moje življenjske želje o razstavi

En kotiček pa bo zasedel umetnik, ki želi ostati anonimen in ni dvakrat za reč, da se nam do takrat ne bo pridužil še kdo=)

Torej, v četrtek 27. decembra v prostorih Urban Garden razstava umetniških del, pogostitev s kozarčkom penine ,potem pa after party v house ritmih do jutranjih ur.

Podrobnosti

Začetek:
27. decembra, 2018 21:00
Konec:
28. decembra, 2018 02:00