Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

SIMPATICO

27. septembra, 2019 20:00 - 23:00

Koncertno sezono na našem odru pod mogočno lesko bomo zaključili s skupino Simpatico.

Pesnik Rok Vilčnik je znova, kot je to uspešno storil že pri Pateticu, v slovenski jezik prelil verze nekaterih klasičnih popevk iz svetovne glasbene zakladnice.

Pesmi, kot so What a wonderful world, Autumn leaves, Isn’t she lovely, Fly me to the moon, Valerie, vam bo predstavil skupaj s prekajenimi jazz potepuhi, ki so se za igranje svojih inštrumentov primerno izšolali. Tokrat ni v igri nobene filozofije, radi bi se vam samo prikupili. Posebni »gost večera« bo njihov šarm.

Zasedba:

Rok Vilčnik – vokal
Marko Zaletelj – kitara
Luka Gaiser – kontrabas
Jože Zadravec – bobni
Doroteja Pukšič – vokal

Fajn bo,obljubimo! Se vidimo na kozarčku🥂

Prispevek 3 €.

Podrobnosti

Datum:
27. septembra, 2019
Čas:
20:00 - 23:00

Simpatico / koncert
UGM, Strossmayerjeva 6
sobota, 20. junij 2020, 21.00
Vse obiskovalce vabimo na celodnevno umetniško druženje v UGM in večerni koncert s glasbeno skupino Simpatico na galerijskem dvorišču. Vstop prost!
V dobrem letu obstoja je Simpatico hitro prodrl na slovenske glasbene odre in oplemenitil slovensko radijsko krajino. Njihov prvi singel Maribor diši se je še posebej dobro prijel, enako tudi pesem Au!, ki jo je kmalu po izidu tuja trgovska veriga posvojila za reklamiranje svoje prodaje. Na to najbrž vpliva tudi to, da je soavtor in gonilna sila projekta pesnik in dramatik Rok Vilčnik, ki je zaslužen za več glasbenih podvigov v zgodovini domače glasbe, na primer za Papir in Pliš. Vilčnik piše besedila tudi za druge izvajalce, kot so Severa Gjurin, Maja Keuc, Neisha in Bilbi. Kot pri svoji prvi glasbeni skupini Patetico je tudi tokrat klasične popevke svetovne glasbene zakladnice prelil v slovenski jezik. Pesmi, ki jih lahko slišimo v slovenski priredbi, so What a wonderful world, Autumn leaves, Isn’t she lovely, Fly me to the moon, How deep is your love, Can’t buy me love, Knocking on a heaven’s door in druge. Trenutno ansambel ustvarja lastne avtorske skladbe, ki so jih na zadnjih koncertih tudi že predstavili občinstvu.
Ustvarjalci Simpatica se stilsko ne opredeljujejo. Zanima jih folk rock, spogledujejo se z jazzom, blizu pa jim je tudi počasnejša akustična atmosfera z izpovednimi besedili. Vse skupaj povezuje šansonjerski vokal pesnika Roka Vilčnika, edinstveni kitarski vložki Marka Zaletelja in vrhunska ritem sekcija Luke Hermana Gaiserja na kontrabasu in Jožeta Zadravca na bobnih.

Podrobnosti

Datum:
20. junija, 2020
Čas:
21:00 - 22:00