Pravno obvestilo

Pravno obvestilo

Mestna občina Maribor obdeluje osebne podatke v skladu s Splošno uredbo o varstvu podatkov in Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter drugo relevantno zakonodajo, ki daje občini pravno podlago za obdelavo osebnih podatkov. 

Upravljavec osebnih podatkov:
Mestna občina Maribor
Ulica heroja Staneta 1
2000 Maribor

Informacijski pooblaščenec – zakonodaja

Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov:
Mitja Senekovič, univ. dipl. prav.
e-pošta: mestna.obcina@maribor.si 
telefon: 02 220 1000

Avtorji:

  • vsebine – informacije javnega značaja
  • izvedbe – Leksi digitalne rešitve za univerze d.o.o.
  • oblike – Leksi digitalne rešitve za univerze d.o.o.
  • fotografije za grafično podobo – Igor Unuk, Dejan Bulut, Narodni dom Maribor;

Avtorske pravice

Vsa gradiva na napovediku kulturnih dogodkov Mestne občine Maribor (v nadaljevanju: MOM) so avtorsko zaščitena, zato je njihova uporaba izven spletnega portala dovoljena le pod posebnimi pogoji.

Celostna grafična podoba

Logotip MOM je delo avtorjev Studia tandem d.o.o. in Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru. Lastnik materialnih avtorskih pravic nad uporabljenim logotipom je MOM. Celostna grafična podoba MOM se lahko uporablja na promocijskih gradivih in izdelkih komercialne narave samo ob predhodnem soglasju MOM in skladno s pravili. Pri uporabi celostne grafične podobe na internetu  je zaželeno, da se na sliko ali ob njej nastavi povezava do spletnega portala MOM.

Fotografije (slike)

Vse fotografije na spletnem portalu so last MOM ali pa so zanje od ponudnikov pridobljene pravice za uporabo.

Uporaba fotografij je dovoljena zgolj za osebno uporabo (za ozadja za zaslon, ohranjevalnike zaslona, spletne strani, elektronske dokumente, tiskanje na papir, seminarska dela, šolske namene…). V vseh dokumentih je potrebno navesti spletni naslov, od koder ste fotografijo vzeli (MOM). Pri uporabi fotografij na internetu je zaželeno, da v zameno postavite na strani povezavo na spletni portal www.kultura.maribor.si. V kolikor bi fotografije radi uporabili v komercialne namene (velja tudi za neprofitne organizacije), predhodno kontaktirajte MOM, da se dogovorite o načinu sodelovanja. Za komercialne namene se šteje vse, kar se ne navezuje na osebno uporabo, torej objava fotografij v publikacijah, na plakatih, v vseh vrstah dokumentov (elektronskih, tiskanih), objava v medijih…

Prepovedana je vsakršna reprodukcija fotografskega materiala, distribucija ali uporaba fotografij v pridobitne namene (prodaja fotografij tretjim osebam).

Piškotki

Spletna stran organizacije deluje s pomočjo t.i. piškotkov (angl. cookies). Piškotek je datoteka, ki shrani nastavitve spletnih strani. Spletna mesta piškotke shranijo v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav in nastavitev, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Piškotki omogočajo spletnim stranem prepoznavanje, v kolikor je uporabnik že obiskal spletno mesto. Pri naprednih aplikacijah se lahko z njihovo pomočjo ustrezno prilagodijo posamezne nastavitve. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja posameznik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali popolnoma onemogoči.

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje posamezniku prijaznih spletnih storitev. Uporabljajo se za shranjevanje podatkov o stanju posamezne spletne strani, pomagajo pri zbiranju statistik o uporabnikih in obiskanosti spletnega mesta, itd. S pomočjo piškotkov ocenimo učinkovitost zasnove našega spletnega mesta.

Spletna stran kultura.maribor.si uporablja naslednje piškotke:

Ime piškotkaČas trajanjaFunkcija
Google Analytics3 letaAnonimna statistika obiskov.
WordPress3 meseciUporaba WordPress funkcij.
Google fontsneomejenoUporaba Google font-ov.
Google Maps APIneomejenoUporaba Google zemljevida
Cookie consentneomejenoSprejem varnostne politike.
PH_HPXY_CHECKaktivna sejaUporablja se le za operativne zadeve spletne strani in je vedno znova naložen
TestAktivna sejaPreverja, ali spletni brskalnik uporabniko dovoljuje in omogoča uporabo piškotkov ter preprečuje neželene napake v prikazu spletne strani.

Za podrobnejše informacije se obrnite na mestna.obcina@maribor.si