In your face Tour 2023: THE BLACK PROTEUS, XSKULL8, KLON

MC Pekarna 16 Ob železnici Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia

Tretja postaja serije špilov In Your Face!☠️: Maribor. Trije top shit bendi in ena vstopnica za vse tri špile: 10. nov Mladinski Center Brežice 11. nov Celjski Mladinski Center 17. nov MC Pekarna Maribor Vstopnice: https://klontheband.bigcartel.com/product/iyf-vstopnica 15€ za vse špile, 8€ za en špil (še ni v prodaji) Kdor ne pride, si je sam kriv. ... Read more

Denis & Denis

MC Pekarna 16 Ob železnici Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia

V osemdesetih letih prejšnjega stoletja je sočasno z novim valom (in po punku) nastajala elektronska glasba, ki je v elektropopu na svetovni ravni slavila zasedbe, kot sta Depeche Mode in Eurythmics, pri nas pa Videosex in reški duet Denis & Denis. Sestavljala sta ga elektronik Davor Tolja in pevka Marina Perazić. Zasedba Denis & Denis ... Read more

XTINCT VOL. 2 – HALLOWEEN EDITION // DUBSTEP NIGHT

MC Pekarna 16 Ob železnici Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia

Event Horizon predstavlja XTINCT vol. 2! 🤯💥🦖
KJE? MC Pekarna
KDAJ? 30. 10. 2019, 22:00 - 5:30
..........................................................................

LINEUP: TBA

..........................................................................

DAMAGE: 5€

...........................................................................
To je že drugi Event Horizon dogodek v Mariboru, ki nam brez vaše podpore ne bi uspel. 😍 Dajmo s skupnimi močmi, sceno, ki je bila dolgo izumrla, spet oživeti. 🔥🦕
..............................................................................
Heads will be banging ☠️

THE ROLLING STONES TRIBUTE (BY ODRON)

MC Pekarna 16 Ob železnici Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia

Zagrebški bend Odron je nastal pod vplivom bluesa, rhythm & bluesa in rock 'n' rolla. Izvajajo pesmi skupine The Rolling Stones. O kvaliteti benda pa največ govori sama sestava:

Vlatko Ćavar Brada (Psihomodo Pop), Kruno Domaćinović (Majke), Ljudevit Laušin (The Red Roosters), Fedor Fischer Feđa, Kristian Orešić (Greenhouse Blues Band), Alceo Marti in Ivan Frntić

Vstopnina: 8 EUR v predprodaji / 12 EUR na dan koncerta

Vabljeni!

MC MEMBERS FEAT. EVERYTHING GOES – SOB

MC Pekarna 16 Ob železnici Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia

Pa kaka ftrgancija bo to! Dj ekipa, ki bo tokrat poskrbela, da ne boste zadihali med komadi, so prijatelji z Metelkove - Everything Goes. Odpičeni žurerji, ki jim še po žilah teče alternativna kri (no, na Štajerskem to itak ni nič posebnega) nas bodo vozili od 80s do punk rocka in metala. Ni da ni. Res toplo priporočamo, da se ne oblečete pretoplo ;-). Pa KARAOKE bodo itak vmes. Vse kar itak mora bit. Sindikalne cene pijač pa to.

Vstop na tako noro žurko je mogoč samo s člansko izkaznico. Če je še nimaš ali si jo izgubil/-a jo lahko dobiš vsak dan pri šanku MCja, razen na dan dogodka. Potem, ko si jo zrihtaš, pa je ne doma pozabit, ker stati pred MCjem, medtem ko se noter vsi zabavajo, ni fajn.

Amen. Kamen.

KITARIADA 2019

MC Pekarna 16 Ob železnici Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia

Vabimo vse kitariste, da se prijavijo na KITARIADO 2019! Prijavnico lahko najdete tukaj: http://pekarna.net/novica/kitariada-2019
Glasbena šola Sama Šalamona Takt Ars, Društvo IndiJanez in glasbena trgovina Hartman organizirajo KITARIADO 2019*, ki bo potekala v soboto, 28. septembra 2019 v MC Pekarna ob 21.00!!!
Vsak sodelujoči ima 10 minut časa, da se predstavi – skladbe si določi po lastnem izboru. Kitaristi lahko nastopijo s svojo ritem sekcijo, uporabijo hišno ritem sekcijo (basist/bobnar) ali celo uporabijo matrico. Člani komisij, ki bo ocenjevala nastopajoče, bodo: Samo Šalamon - jazz kitarist in skladatelj, Darinko Kores Jacks – novinar iz Večera, Vasja Bajde - kitarist, Niki Stojanovič – kitarist, Denis Jančič – bobnar, Danijel Rajh – predstavnik trgovine Hartman.
Tri kitariste, katerih nastopi bodo najbolj izjemni, čakajo lepe nagrade s strani glasbene šole Sama Šalamona Takt Ars, MC Pekarna in glasbene trgovine Hartman.
Naslov iz lanskega leta brani odlični Dominik Širovnik!
*Prost vstop

25 LET KC PEKARNA / MADAME BRUMOWSKI + RITEM SEKTA / MC PEKARNA

MC Pekarna 16 Ob železnici Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia

Ob 25. obletnici KC Pekarna v MCju organiziramo koncert Madame Brumowski in Ritem Sekte.

MADAME BRUMOWSKI
Madame Brumowski je mariborska skupina, ki igra melanholični indie rock z elementi proga. Sestavljajo jo: Špela Huzjak; vokal, violina, Stojan Kralj, bas; Aljaž Tulimirović: Kitara in Matjaž Lorber: bobni.
Skupaj ustvarjajo bogato glasbeno teksturo. Vsi člani imajo za sabo sodelovanja v raznolikih projektih in zasedbah.

RITEM SEKTA
Ritem sekta je trio glasbenikov, ki vam bodo večer polepšali z glasbo iz srca. Trio deluje že od leta 2010. Sestavljajo ga: Beno Soršak - kitara, Samo Pečar - bass, Matej Horvat - bobni.

After Party - DJ Bezo

LUTKOVNA PREDSTAVA ČRNO BELO

MC Pekarna 16 Ob železnici Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia

Ob 25. obletnici KC Pekarna vabljeni na lutkovno predstavo Črno belo. Vstop prost.

🌓O predstavi ČRNO BELO🌓

Družina srečno živi v svojem belem svetu, zaščitena pred vsem tujim, črnim, česar se boji. Nekega lepega belega dne v njihov dom vstopi mačkon, ki je seveda črn. In njihova življenja se spremenijo. Spoznajte, kako.

ZASEDBA: Petra Kavaš, Ramiz Derlić, Nina Derlić Tichy, Sara Karin, Nejc Kovač in Nina Šulin.

Lutkovna predstava Črno belo je nastala po avtorski slikanici Žige X. Gombača z istim naslovom. V literarni predlogi se avtor preizprašuje o tem, kako lahko nekaj neznanega, neizrekljivega, strašljivega in nepojmljivega, ne le sprejmemo v svoje življenje, ampak ga s tem predvsem bogatimo. Sprejemanje drugačnosti se ne izreka le na nivoju ljudi, ampak je preneseno na celotno življenje in razmišljanje.

V predstavi, ki temelji na tehnologiji ploskih lutk, izkoriščamo možnosti tako senčnega gledališča kot tudi igro enostranskih ploskih lutk v prostoru. S pomočjo poenostavljenega poigravanja s paravani različnih oblik in vzpostavljanja odnosov med njihovimi pozicijami se razvija dogajanje, lutkovna akcija, ki jo dopolnjuje mehanično zvočno ozadje, tvorjeno z različnimi mehanskimi zvoki. Likovna podoba predstave temelji na dvobarvnosti zgodbe: črne in bele, ki se v barvitosti podtonov zliva v ubrano barvno harmonijo.

VISOK POLET S TEBOJ – OTVORITEV RAZSTAVE + SHUGA COAT

MC Pekarna 16 Ob železnici Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia

Pesniško – ilustratorska razstava Visok polet s teboj, se ukvarja z interdisciplinarnim povezovanjem ilustracije in poezije. Razstava je nastala iz želje po prepletanju konceptualnih likov High Fly* Dijane Hojski in pesmi Toma Vebra, ki se ukvarjajo z bivanjsko in LGBTQ tematiko. Razstava Visok polet s teboj prikazuje surrealistična bitja, katerih misli se izražajo skozi povezavo s poezijo. Liki predstavljajo edinstvene posameznike, kateri spremljajo ilustratorko v njenem realnem življenju. V likih vidi sopotnike, včasih tudi prijatelje, zato jih želi skozi poezijo, v obliki njihovih misli približati tudi obiskovalcem. Misli tako izražajo njihovo osebnost in karakteristike, ki jih nosijo v sebi. Tako lahko postane ilustracija več kot samo slika, lahko se pretvori v nekaj globljega, morda celo v svojo zgodbo.

Na otvoritvi razstave bo Tom Veber predstavil tudi nekaj pesmi iz pesniškega prvenca Točka preloma, katere sooblikujejo razstavo. Zbirko si boste lahko na dogodku zagotovili po simbolični ceni. Proti prostovoljnemu prispevku pa si boste lahko zagotovili tudi kopije High Fly likov Dijane Hojski.

Dogodek bo povezoval Vito Zakrajšek Čahuk.

Vabljene in vabljeni!

*High Fly je znamka, ki skozi ilustracijo, umetniška dela in oblikovanje, izraža visok polet skozi domišljijski svet Dijane Hojski.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Tom Veber rojen 2. 6. 1995 v Mariboru je v času izobraževanja na Srednji šoli za Gostinstvo in Turizem Maribor začel z ustvarjanjem na umetniškem področju. Bil je član ansambla gledaliških skupin Gnosis in English Student Theatre, pel pa je tudi v Akademskem pevskem zboru Maribor. Po zaključku srednje šole sodeluje v gledaliških predstavah v gledališču Glej, klubu Tiffany in v Plesnem teatru Ljubljana. Predvsem pa se v zadnjem času posveča literarni dejavnosti. Pesmi objavlja v revijah: Mentor, Dialogi, Poetikon, Literatura, sodeluje na Pesniških slamih in gostuje po Sloveniji s poetično monodramo Realizem je rezerviran za klovne, osnovano na avtorski poeziji s katero je nastopil na festivalih Poleti v Nuk in na Trnfestu. Je zmagovalec Pesniške olimpijade 2018, uvrstil pa se je tudi v finale Pesniškega turnirja 2019. Njegove pesmi so prevedene v nemščino, angleščino, hrvaščino, madžarščino in v grščino. V soorganizaciji MKC Maribor in organizacije Maribor skozi rožnata očala je organiziral enega izmed prvih LGBTQ literarnih večerov v Mariboru z naslovom Mlada slovenska lezbična in gejevska literatura z gostjo Suzano Tratnik. Letos je izšel njegov pesniški prvenec Točka preloma pri Literarni hiši Maribor, prav pa tako pa je letos postavil razstavi Brstenje in Stičišča kjer se je ukvarjal s prostorsko postavitvijo poezije.

Dijana Hojski se je rodila 20.9.1998 v Mariboru. Po zaključeni osnovni šoli v Dupleku se je vpisala na II. gimnazijo v Mariboru. Po letu in pol se je prepisala na Poklicno trgovsko šolo Maribor, širše znano kot texas mariborskih srednjih šol. Liki predstavljani v razstavi so se rodili prav tam, v zmešnjavi dolgočasja in demotivacije. Po zaključku Trgovske šole, pa se je vpisala na Višjo lesarsko šolo v Mariboru, kjer trenutno obiskuje drugo leto dvoletnega programa Oblikovanje materialov. Čeprav je njena prava strast risanje, se zelo rada udejstvuje pri projektih, ki ji prinesejo nova znanja. Že dve leti sodeluje s društvom Hiša, kjer je lani grafično oblikovala letak projekta Živo mesto in sodelovala pri projektu mestne osvetljave Lumina, hkrati pa preureja tudi notranje prostore ter predmete za to društvo. Riše že od malih nog, a je to njena prva razstava, s katero se želi predstaviti širši javnosti. High Fly je njeno umetniško ime za katerim predstavlja svojo umetnost; risanje, slikanje, grafično oblikovanje ter oblikovanje in izdelovanje izdelkov iz lesa.

L·S·T – TRAPINCL

MC Pekarna 16 Ob železnici Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia

Damage: 3€
Starost: 16+

Party packs:
https://shop-lst.com/kategorija-izdelka/nekategorizirano/

L·S·T Merchandise:
https://shop-lst.com/kategorija-izdelka/majice/
▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔
Prvi L·S·T dogodek v Mariboru! V ospredju tokrat #Trap in podobne zvrsti. Vse od Elektronskih hibridov do Rap/Hip-hop Trap-a. Na koncu pa malo bolj trše zvrsti, kot so Dubstep, Drumstep in Jungle terror. Na lineup-u se bo ekipi pridružil tudi Armin.KU, ki nas bo krepko zmasiral z različnimi 808 Bassi.
▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔
Don't forget to bring some trapincl - Woof!

Flayer: Maja Pučko ~L·S·T~
~ L·S·T - TRAPincl ~

Kje: MC Pekarna - Maribor
Kdaj: 10. maja 2019 ob 22:00
▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔
] LINE-UP ]

Lenokaj
https://soundcloud.com/lenokaj
https://www.mixcloud.com/Lenokaj/

Tom Biz
https://soundcloud.com/tom-biz
https://www.mixcloud.com/TomBiz/

DJ STIxX
https://www.mixcloud.com/DJSTIXX1/
https://soundcloud.com/dj-st-xx

Special Guest:
Armin.KU
https://soundcloud.com/arminku
https://www.mixcloud.com/ArminKU/

METAL ERECTION XI // MC PEKARNA

MC Pekarna 16 Ob železnici Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia

BRUTAL PARTYSAN BOOKING, V SODELOVANJU Z INDIJANEZ, PREDSTAVLJA:

METAL ERECTION Vol. XI.

Zaudarja po gnijočem mesu sumljivega izvora. Širi se nevzdržni smrad po gnilem. Ogabni smrad naznanja nič drugega kot bližajočo se že enajsto edicijo kovinskega stojana. Na gnijočo fešto, blagoslovljeno s krvjo, so vabljene vse trpeče duše, ki hočejo vsaj za trenutek pozabiti na svoj obstoj.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

NASTOPALI BODO:

VULVATHRONE (Murska Sobota, Brutal death/grind)

Sprijeni naklepi in nakane o ustanovitvi z vsakovrstnimi perverzijami navdahnjene skupine so bile osrednja tematika prenekaterega z alkoholnimi hlapi prav nemilostno nasičenega večera, v katerih je skupina Vulvathrone s pijansko vehemenco radostno naznanjala dremotni težkokovinarski srednji skorajšnji prihod kultne pornogrinderske razturačine, kot ga Slovenija še ni videla.
V brlogu so se druga za drugo kotile kakofonične cvetke, atonalne viže in nebrzdane orgije, zato se je upa polna skupina godbenikov odpravila na neizmerno utrudljivo in duhamorno pot. Kot štiriglava pošast so igrali na mnogoterih koncertih in festivalih s skupinami kot so Dying Fetus, Napalm Death, Nile, Incantation, Abrasive, Sanatorium, Lividity itd.

FB: https://www.facebook.com/events/553057461715986/
YT: https://www.youtube.com/watch?v=RzkSm-JI-KY

GLISTA (Ljubljana, Grindcore)

Glista je iz jajčeca pokukala decembra 2015. Po letu ustvarjanja, dopolnjevanja postave in celo testnem nastopu, sledi prvi koncert v polni zasedbi. Skupina do konca septembra 2018 beleži pestro koncertno obdobje, z nastopi po večini aktualnih slovenskih alternativnih prizorišč in tudi nekaj festivalih. Jeseni 2017 je skupina ostala brez bobnarja in konec leta kljub temu posnela demo. Marca
2018 se jim je pridružil nov bobnar in so se zaprli v studio ter posneli prvenec Death Machinery. Glasbena superpozicija punka in metala ter odraz širokega spektra vplivov old school hc- punk, crust, death, thrash , black metal skupin in nenazadnje tudi nekaj klasične glasbe ter kanček diska, je Glisto postavila na oder skupaj s predstavniki različnih žanrov, med drugim Ratos de Porao, Nulla Osta, Bolesno Grinje, Extreme Smoke 57, Brujeria in Gutalax.

FB: https://www.facebook.com/GlistaGrindcore/
YT: https://www.youtube.com/watch?v=mRhCxoNqLkU

TROBEC (Jesenice, Ovencore)

"Po Božji milosti, ki mi je bila dana, sem kot moder gradbenik položil temelj, drug pa zida naprej. Vsak pa naj gleda, kako zida naprej. 11 Drugega temelja namreč nihče ne more položiti namesto tistega, ki je že položen, in ta je Jezus Kristus. 12 Če pa kdo na tem temelju zida zlato, srebro, dragocene kamne, les, seno ali slamo – 13 delo vsakega bo postalo vidno. Razkril ga bo namreč dan, ker se bo razodel z ognjem, in ogenj bo preizkusil, kakšno je delo tega ali onega. 14 Kdor bo gradil na temelju, bo prejel plačilo, če bo njegovo delo zdržalo. 15 Tisti pa, čigar delo bo zgorelo, bo trpel škodo. Sam se bo sicer rešil, vendar kakor skozi ogenj." ~ Korinčanom 3 (Sodelavec za Boga)

FB: https://www.facebook.com/Trobec/
YT: https://www.youtube.com/watch?v=n-5aZFxU_dI&feature=youtu.be&fbclid=IwAR1h6if4fJ6l-Co_P0N0k2vS4AQxOGjMuP-EJJnoF2qhpUuSj8rw_6SvyKI
BANDCAMP: https://trobec.bandcamp.com/album/split-w-albertotomba

ALBERTO TOMBA (Ljubljana, Powerviolence/hardcore)

AlbertoTomba je nastal iz treh članov Gliste v nekoliko zamenjanih vlogah. Vedno slabša in vedno bolj bolna družbeno socialna situacija v Sloveniji dobesedno vleče gnev iz nas in vso to čudovito gnojnico izražamo v naših besedilih in ekstremno surovih power violence, hardcore punk in crust punk rifih. Nesveta trojica se je prvič predstavila v Gromki in se prav veselimo, da bomo razširili smrad ekstremnega punka še do Maribora.

FB: https://www.facebook.com/PowerViolenceKaos/
YT: https://www.youtube.com/watch?v=fqdFtURz0Ew&feature=youtu.be&fbclid=IwAR2ecN4FezDufTf-JgQsuxdmIoGF5h8ksD3ap0aGINW89lqSfa9MgIE7iMA

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

MC Pekarna, Maribor
Petek 26. 4. 2019
20:00
PRISPEVEK ZA SKUPINE:
5€