Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

PEKOSKOP: Escape room in druge brezplačne aktivnosti za mlade v MC Pekarna

8. avgusta 10:00 - 31. avgusta 15:00

Mladinski program v MC Pekarna ponuja številne brezplačne aktivnosti, med drugim tudi zgodovinsko obarvan »escape room«

Multifunkcijski prostor MC Pekarna pod okriljem Društva IndiJanez je znan predvsem po klubski oziroma koncertni dejavnosti, ki z alternativi zapriseženo in slogovno iznajdljivo kulturno-umetniško ponudbo vzdržuje in soustvarja nepogrešljivo sceno v Kulturnem centru Pekarna. Klub pa deluje tudi kot mladinski center, ki mladim nudi prostor za druženje in brezplačne vsebine za kvalitetno preživljanje prostega časa. V društvu so v zadnjem času okrepili ekipo ter z avgustom obudili mladinski program Pekoskop, ki bo obstoječo ponudbo bogatil z dodatnimi vsebinami in aktivnostmi.

Mladinski center svoja vrata odpira od ponedeljka do petka med 10. in 15. uro. Mladim so ob prisotnosti mladinskih delavcev in informatorjev na voljo različne aktivnosti, kot so družabne in namizne igre, bilijard, namizni tenis in ročni nogomet, prostor pa lahko preprosto uporabljajo tudi za druženje. Obujeni Pekoskop bo ta nabor razširil, tudi z nekoliko bolj usmerjenimi vsebinami, kot so tematske in ustvarjalne delavnice, dogodki, predstavitve in druge aktivnosti.
Ena od teh je tako imenovani escape room, v okviru katerega udeleženci preko nalog in ugank v slogu priljubljenih sob pobega odkrivajo zgodovino Kulturnega centra Pekarna. Aktivnost, ki je nastala leta 2021 ob 27. obletnici Kulturnega centra Pekarna, na interaktivni način predstavlja posamezna poglavja iz njegove zgodovine, ki se odlično kaže tudi v prostorih MC Pekarna. Prav zato izkorišča kar prostore same: udeleženci morajo raziskovati kotičke kluba, da napredujejo skozi igro in zberejo vse potrebne rešitve.
Aktivnost je predvidena za skupine od 3 do 6 ljudi starosti nad 15 let in bo na sporedu ob sredah, potrebna je predhodna prijava. Ekipa Pekoskopa prijave zbira na elektronskem naslovu pekoskop@gmail.com. Interesenti v sporočilo zapišejo predvideno velikost skupine in želeni datum, dobili bodo odgovor z možnimi termini.

Program Pekoskop se je začel leta 2020 in mladim ponujal nabor dejavnosti, s katerimi so lahko zapolnili popoldneve po obveznostih. Zakaj ravno Pekoskop? Kot ga je že takrat opisala ekipa: ker ponuja sveže ideje iz Pekarne, je raznolik kot kalejdoskop, prisluhne srčnim željam kot stetoskop, raziskuje kot mikroskop, napoveduje kot horoskop, širi obzorja kot periskop, odkriva neznano kot teleskop in projicira znanje kot grafoskop.

»Cilj Pekoskopa je kvalitetno in kreativno preživljanje prostega časa, tudi izven komercialne ponudbe,« povedo izvajalci. »Aktivnosti, kot so escape room ali na primer ustvarjalne delavnice, so interaktivne in privlačne ter spodbujajo skupinsko druženje v živo, marsikomu pa morda niso dosegljive.« Poudarjajo, da so vsebine v MC Pekarna prosto dostopne in brezplačne, prav zato so program obudili v času poletnih počitnic. Poleg že omenjenih aktivnosti bodo ideje in predloge za program lahko prispevali tudi udeleženci sami, s katerimi bo ekipa Pekoskopa redno komunicirala preko spletnih kanalov programa, kluba MC Pekarna in Društva IndiJanez. Tam bo za vsak teden sproti objavljen tudi spored aktivnosti. Razmišljajo tudi že, kako bo program izgledal jeseni, ko se dijaki vrnejo v šolske klopi.

Mladinske aktivnosti v MC Pekarna bodo v času poletnih počitnic potekale vsak dan od ponedeljka do petka med 10. in 15. uro. Escape room bo na sporedu vsako sredo, obvezna je predhodna prijava na pekoskop@gmail.com. Za več informacij o programu lahko pišete na omenjeni naslov, pokličete na številko 031 850 500 ali obiščete Facebook stran MC Pekarna oziroma profil pekoskop na Instagramu.

 

Podrobnosti

Začetek:
8. avgusta 10:00
Konec:
31. avgusta 15:00
Kategorija:
Spletna stran:
https://www.indijanez.si/

Organizator

Društvo Indijanez