Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

In your face Tour 2023: THE BLACK PROTEUS, XSKULL8, KLON

17. novembra, 2023 20:30 - 22:30

Tretja postaja serije špilov In Your Face!☠️: Maribor.

Trije top shit bendi in ena vstopnica za vse tri špile:
10. nov Mladinski Center Brežice
11. nov Celjski Mladinski Center
17. nov MC Pekarna Maribor

Vstopnice: https://klontheband.bigcartel.com/product/iyf-vstopnica
15€ za vse špile, 8€ za en špil (še ni v prodaji)

Kdor ne pride, si je sam kriv.

Število vstopnic je omejeno!

XSKULL8: 20.30-21.15
KLON: 21.30-22.15
THE BLACK PROTEUS: 22.30-23.30

—–The Black Proteus—–
The Black Proteus je štiričlanska rock zasedba z Dunaja. Kot je značilno za Dunaj, fantje prihajajo iz različnih držav, in sicer iz Slovenije, Turčije in Avstrije. Spoznali so se v fensi dunajski kavarni, vadijo pa neposredno poleg javne hiše.

Kot zmagovalci pesmi tedna na največji dunajski radijski postaji 88.6, si The Black Proteus prizadevajo nagovoriti vse širšo publiko. Skupina je nastopila na legendarnih koncertnih prizoriščih, kot je U4, kjer so igrali zvezdniki, kot so Falco, Nirvana, Prince in The Cure.

Leta 2018 so izdali prvi EP We Meet Again v duhu grunga in alternativnega rocka. V letu 2022 so v svoj zvok vnesli vplive iz 90. let prejšnjega stoletja in izdali album Loading…, ki ga sami opredeljujejo kar kot 8-bitni rock.

Letos se odpravljajo na klubsko turnejo od Avstrije, preko Slovenije, Italije, Francije pa vse do Španije, kjer nastopajo na priznanem festivalu Pro Weekend Fest. Kdor je lačen kitarskih solaž in nalezljive energije, pa si lahko The Black Proteus ogleda v MCju.

Linki:
SOUL TO SELL: https://www.youtube.com/watch?v=-dB5qmP_DME
https://www.theblackproteus.com

—–XSKULL8—–
… skupina, katere glasba je kovana iz težkih post-grunge rifov s sodobnim priokusom. Fante težko pravilno umestimo v glasbeni žanr, zato se ne bomo niti trudili. Recimo le, da se z glasbo sprehajajo po meji med rock in metal stili. Skupina v trenutni sestavi se je, po podpisu prve založniške pogodbe in preimenovanju leta 2020, morala zaradi situacije v svetu bolj posvetiti pisanju novih skladb, kot pa samemu koncertiranju. Tako so aprila 2020 izdali singel Engine Of Doom, v oktobru Little Miss Perfect in januarja 2021 pesem z naslovom Your Final Act, katerih videospote lahko najdemo tudi na znanih platformah.

Maja 2021 so nato izdali še pesem Leaves Are Falling, ki se je odlično prijela predvsem onstran velike luže. Med drugim so se na Billboard-ovih lestvicah uvrstili med TOP 20 na Mainstream Rock Indicator Chart in pa TOP 10 na Secondary Market Rock Chart. Skladba Leaves Are Falling je bila nominirana tudi za Banger Music Awards.

Po podpisu nove pogodbe z založbo Curtain Call Records, je skupina izdala tudi svoj XS8 prvenec From Sin To Sinners, ki še vedno kroži na radijskih postajah po svetu.

Linki:
ALIVE: https://www.youtube.com/watch?v=pAvtKNGXHp8

links

—–KLON—-
Celjski rockerji KLON so Urban, Luka, Goran in Gregor.

Prvenec ‘KLON 1’ so izdali januarja 2020. Album se je naslanjal na bogato in raznoliko zapuščino preposlušanega in preigranega rocka. Na njem so predstavili svojo preteklost, saj so skladbe sestavili iz glasbenih osnutkov, ki so nastali še pred njihovo skupno potjo. KLON so sicer res začeli s kloniranjem dobre, stare rock muzike in s komadi, ki so jih povlekli iz zaprašenih predalov. A danes so daleč od klona, ki so ga zagnali pred dvema letoma.
Desetega oktobra 2022, so predstavili svoj drugi album ODKLON. Tršo glasbo in bolj dodelano zvočno podobo sta že nakazali skladbi ‘Tvoja igra, tvoj moment’ in ‘Sladka mala zver’, ki so ju KLON že izdali, ob izidu albuma pa so predstavili še tretji single ‘Nazaj’. Včasih je treba iti nazaj, da lahko greš naprej. Znano? S skladbo nazaj KLON nostalgično gledajo v preteklost, v neke druge čase in v neke druge družbe, ki so se s časom razšle. Vsi se radi spominjamo. Lepo je bilo. Ampak lepo tudi še bo. Za skladbo so KLON posneli videospot z I-rock produkcijo. V njem spremljamo zgodbo štirih prijateljev, ki se vsak zase utaplja v spominih, na koncu pa spomine pustijo za sabo in se srečajo tukaj in zdaj.
Odklon? ODKLON!

Zvočno podobo drugega albuma so KLON iskali kot band. Vseh 10 skladb je nastalo v zadnjih dveh letih, njihovo dinamiko, strukturo in sporočilnost pa so KLON razvijali skupaj. Na albumu ODKLON se band ukvarja, tako kot na prvencu, predvsem z našim vsakdanom, časom, ki ga živimo in družbo, takšno kot je . V besedilih se dotikajo digitalizacije življenja, pretvarjanja in samovšečnosti ali pa se nostalgično vračajo v preteklost, v drugačen svet, v katerem so KLON odraščali. KLON tudi z novim albumom sporočajo, da jim ni vseeno, v kakšni družbi živijo. So se pa tokrat dotaknili tudi malo bolj osebnih tem medsebojnih odnosov – tistih najbližjih, ljubezenskih in prijateljskih.

Linki:
FEJK: https://www.youtube.com/watch?v=2YX-akeJtJ0
https://linktr.ee/klon


Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Datum:
17. novembra, 2023
Čas:
20:30 - 22:30
Kategoriji:
,

Organizator

MC Pekarna