Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Zbogom korona, mi gremo na dopust

17. maja, 2022 19:00

14€

Zbogom korona, mi gremo na dopust

Dobrodelna stand up predstava

Predstava, pod katero sta podpisana Perica Jerković in Robert Petan.


Marca 2020 je bila na obzorju apokalipsa. Pretila nam je novodobna kuga neslutenih razsežnosti. Dobavne verige so se začele trgati, številke okuženih so strmo naraščale, nemir se je naselil v ljudi. Nujno je bilo čim prej poskrbeti za zaloge kvasa in WC papirja.

“Kdor koli bo na svojo roko prodajal maske in razkužila, ga bo vlada smatrala za vojnega dobičkarja! To je prepovedano! Vojno dobičkarstvo je – kot se boste kmalu lahko prepričali – v domeni vlade! Na vas je, da sedite doma in gledate tv. Zapomnite si: kirurške maske ne pomagajo prav nič, zato bodo obvezne! Imejte jih na obrazu četudi nikogar ni na stotine metrov okrog vas! Strogo upoštevajte naša navodila vse do poletja. Potem pa gremo na dopust.”

Perica je imel veliko časa za pripravo nove stand up komedije.
Obdobje epidemije mu je ponudilo obilico miru, brez motečih faktorjev kot so nastopi in prihodki. V idilični družinski atmosferi podnajemniškega stanovanja v četrtem nadstropju socialističnega ljubljanskega bloka brez dvigala je njegovo ustvarjanje hudomušnih domislic potekalo v simfoničnem skladju z ženinim delom od doma in sinovim šolanjem od doma.
Toda vsega lepega je enkrat konec. Napočil je čas in našel je komičnega soborca – mladega, duhovitega brežiškega kantavtorja Roberta, ki mu epidemija ni odnesla nastopov, ker jih nikoli ni imel.
Pogumno sta se zagnala z ukrepi prerešetanim dvoranam naproti. Potem pa se je na lepem – odprlo!

V smeha polni predstavi stendapovsko-kantavtorski dinamični duo uro in pol maha v slovo najbizarnejšemu obdobju našega življenja.
Pomahajte še vi!


Zbran denar se bo porabil za pomoč socialno ogroženim ostarelim ljudem.
Pokrovitelja: VBO digitalno zobozdravstvo in Društvo KMŠ


Prodaja vstopnic: na dan dogodka, uro pred začetkom predstave v avli Narodnega doma Maribor.


Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Datum:
17. maja, 2022
Čas:
19:00
Cena:
14€
Kategoriji:
,

Organizator

Narodni dom Maribor