Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Urban tree festival

18. maja, 2022 17:00 - 19. maja, 2022 19:00

MKC Maribor v sodelovanju z Mestno občino Maribor v sredo, 18. maja, in četrtek, 19. maja, vabimo na Urban tree festival, v sklopu katerega bomo izvedli aktivnosti za sprostitev in odklop ter ponudili tehnike za lažje spoprijemanje s stresom.

Vas mika sprostitev in odklop od hitrega tema življenja v objemu narave? Bi si želeli spoznati nekaj tehnik za lažje spoprijemanje s stresom? Vas zanima sproščanje z medicinsko hipnozo? V okviru Urban tree festivala vas vabimo na dva dogodka, kjer bi vam radi približali pomembnost osredotočanja nase, na dihanje, saj nas le-to lahko privede do prepoznavanja znakov, ki kažejo, da je čas, da se malo upočasnimo. V naravi in med drevesi, kjer domujeta mir in tišina, lahko to dosežemo še veliko prej.

V sredo, 18. 5., ob 17. uri bo na Mladinskem kulturnem centru Maribor potekala delavnica hipnoze, ki jo bo vodila Katarina Dovnik, dipl. psih. (UN). Ste že slišali za sproščanje z medicinsko hipnozo? Želite doživeti novo izkušnjo, brez da bi se morali fizično premakniti? S hipnozo lahko odpotujete, kamor si želite. Lepo vabljeni, da se nam pridružite na prijetem popotovanju s pomočjo medicinske hipnoze. Pred praktičnim delom bo sledil kratek teoretični uvod, kaj medicinska hipnoza sploh je in za kakšne namene se lahko uporablja.

Delavnica ni primerna za osebe s psihozo ali z veliko depresivno motnjo ter za nepolnoletne osebe. Delavnice se ni primerno udeležiti pod vplivom drog in/ali substanc. V primeru vprašanj se lahko obrnete na izvajalko delavnice: Katarino Dovnik (dipl. psih. (UN) in edukantko medicinske hipnoze) preko e-pošte: katarina.dovnik1@gmail.com.

V četrtek, 19. 5., med 16.30 in 19. uro bo v Mestnem parku potekal sprostitveni sprehod z zvočno kopeljo. Zbirati se začnemo ob 16.15 uri v spodnjem delu mestne promenade pri paviljonu v bližini stavbe Akvarij-terarij Maribor. Nato se bomo ob 16:30 odpravili na sprostitveni sprehod, kjer bomo ob raziskovanju različnih čutov stopili v boljši stik s sabo in z naravo. To bomo naredili s čuječnostjo. Biti čuječ pomeni, da smo popolnoma prisotni v trenutku tukaj in zdaj. V praksi nas uči zavedanja – biti opazovalec, neobsojajoč in sprejemajoč sveta takšnega kot je, brez vrednotenja sebe in vsega okoli sebe. Med sprehodom bomo preizkusili tehniko kratke čuječne meditacije, kjer bomo nekaj minut poglobljeno spremljali svoje dihanje in premikanje telesa od dihanju, ali pa se osredotočali na en predmet v okolici, v kateri smo. Pri tem bomo poskusili ozavestiti, kar nagovarja naša čutila, občutke in telesne senzacije. Na ta način bomo krepili osredotočenost nase in na svet okoli nas. Delavnico bo vodila Marjetka Gojkošek (mag. psih.).

Ob 17:30 bomo nadaljevali s sproščanjem ob zvokih gonga, kristalne harfe, tibetanske posode in drugih inštrumentov. Delavnico bo vodila Vesna Rečnik Šiško iz Društva Pretakanje. Pridite oblečeni v udobna oblačila, s seboj imejte kaj za popiti in armafleks ali drugo podlogo, da vam bo udobno ležati na tleh. V primeru dežja se dobimo ob 17. uri na Mladinskem kulturnem centru Maribor, Ob železnici 16.

Lepo vabljeni, da se nam pridružite na sprostitvenem dogodku, kjer bomo pozornost obrnili vase, v dih in v telo ter na koncu uživali še v čudoviti glasbi gongov.

foto: Conscious design / Unsplash


Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Začetek:
18. maja, 2022 17:00
Konec:
19. maja, 2022 19:00
Kategorije:
, ,

Prizorišče

MKC Maribor