Loading Dogodki

« Vsi dogodki

Pravljični torki na Doživljajskem igrišču

2. julija 18:00 - 20. avgusta 19:00

POČITNICE V DOŽIVLJAJSKEM IGRIŠČU Z MKC ČRKO

 Poletna serija pravljičarskih in pripovedovalnih nastopov v Malem betnavskem gozdu

Ob torkih med 2. julijem in 20. avgustom 2024 // 18:00-19:00 // Doživljajsko igrišče

Mladinski kulturni center Maribor v sodelovanju z zavodom Igrišče Maribor v okviru Doživljajskega igrišča in literarnega programa MKC Črka med 2. julijem in 20. avgustom 2024 pripravlja poletno serijo pravljičarskih in pripovedovalnih nastopov Simone Kopinšek, Alenke Spacal in Andreje Borin v Malem betnavskem gozdu.

Doživljajsko igrišče bo tako ob izbranih torkih postalo še malo bolj pravljično, kajti preden se bo zmračilo, se bodo mladim na igrišču pridružile uveljavljene in priljubljene avtorice – pesnica, pravljičarka in pisateljica Simona Kopinšek, pisateljica, ilustratorka in pravljičarka Alenka Spacal ter pesnica in ilustratorka Andreja Borin.

PROGRAM NASTOPOV

 

Torek, 2. julij, med 18. in 19. uro

SIMONA KOPINŠEK: V DEŽELI TRNIPARUM (PRAVLJIČNI NEVSAKDAN)

V deželi Trnimparum se je dan začel nadvse čudno. Trniparumci so se prebudili oblečeni v velika, prevelika oblačila, a to še ni vse! Namesto nogavic so imeli obute rokavice, majice so bile njihove hlače in hlač niso našli nikjer. Ob tem je veter vseskozi pihal z močno sapo in začel odnašati stvari iz njihovih hiš. Ojoj, le kako se je končal dan v deželi Trniparum?

Torek, 9. julij, med 18. in 19. uro

ALENKA SPACAL: PRAVLJICE Z BAJALKO

Pravljičarka bo otrokom najprej povedala ljudsko pravljico Zlata orehova vejica. Nato bo pripovedovala iz svojih avtorskih slikanic Modre ptičje misli, Fižolčica beži pred fižolovo juho ter Plastelinčica in časopis. V najnovejši slikanici Plastelinčica iz družine Plastelinkovih spoznava kulturo ob časopisu in metafori ure. Mama Plastelema ji odgovarja na vprašanje: »Kaj je to kultura?«. S prijateljico Plastelinkico pa iz časopisnega papirja ustvarjata igrače, ki so prave umetnine. Njun bajni svet predstavlja poklon časopisni kulturi.

Torek, 16. julij, med 18. in 19. uro

ANDREJA BORIN: PISANA PTICA

Torek, 23. julij, med 18. in 19. uro

SIMONA KOPINŠEK: STARO DREVO

Ali veste, da se je pred davnimi časi v neki oddaljeni vasi na koncu sveta zgodila huda reč? Iz čudne dežele je med dobre ljudi in živali prišel nadvse nesrečen mož in posekal vaško staro drevo, ki je z visokoraslimi vejami žgečkalo oblake. Zakaj je storil tako? In kaj se je zgodilo z ljudmi in živalmi?

Torek, 13. avgust, med 18. in 19. uro

SIMONA KOPINŠEK: PAJKODLAK IN KRESNICA

Mala Kresnica leti skozi tih nočni gozd, očarana nad svojo zeleno lučko, ko se naenkrat zaplete v gosto mrežo Pajkodlaka. Kaj bo storila? Se bo uspela izmuzniti iz okovov velikega Pajkodlaka? Trepetamo v pričakovanju njenega konca. Pa bo to res njen konec? Ali pa se najde nekdo, ki bo pogumnejši in močnejši od dlakave gozdne pošasti in bo pomagal nesrečni Kresnici?

Torek, 20. avgust, med 18. in 19. uro

SIMONA KOPINŠEK: KDO JE PREBUDIL SONCE?

Sonce se je odločilo, da ne bo več sijalo. Zvilo je svoje žarke in leglo v potovalno torbo. A od utrujenosti, ker je sijalo milijone in milijone let, je zaspalo in povsod je nastala tema in z njo en velik nered. A nekdo je letel skozi dolgo nočno nebo in morda, morda se Sonce še ni poslovilo od sveta …

Vabljene in vabljeni na Dožijeve pravljične torke!


Dodatne informacije: petra.kolmancic@mkc.si; nina@igrisce.org; Nina Kraševec: 040 223 024

V primeru slabega vremena bodo nadomestni termini objavljeni na FB strani zavoda Igrišče Maribor.

Program MKC Črka izvajamo s finančno podporo Mestne občine Maribor ter  Urada RS za mladino. Dogodek spada v sklop literarnih prireditev, ki jih sofinancira Javna agencija RS za knjigo. Projekte in program Doživljajsko igrišče zavoda Igrišče Maribor omogočajo okoliški donatorji.

 

Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Začetek:
2. julija 18:00
Konec:
20. avgusta 19:00
Kategoriji:
,