Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Delavnica: Predstavitev deficitarnih poklicev v Sloveniji

2. julija 13:00 - 16:00

DELAVNICA DRESS FOR SUCCESS

Predstavitev deficitarnih poklicev v Sloveniji, možnosti izobraževanja, usposabljanja in zaposlovanja v teh poklicih

Društvo Dress for Success v Kulturnem inkubatroju Mladinskega kulturnega centra Maribor pripravlja delavnico na temo “Predstavitev deficitarnih poklicev v Sloveniji”. Potekala bo v torek, 2. julja, ob 13:00 uri.

Delavnica je namenjena mladim dijakom in dijakinjam, priseljenim osebam iz tretjih držav, begunkam in migrantkam. Cilj je informirati in motivirati udeležence o možnostih izobraževanja, usposabljanja in zaposlovanja v deficitarnih poklicih, ki so ključni za gospodarsko rast in razvoj Slovenije in lokalne skupnosti. Udeleženci bodo izvedeli, kaj so deficitarni poklici in zakaj so pomembni za trg dela. Poudarek bo na razpoložljivih programih izobraževanja, štipendijah, podporah ter priložnostih za zaposlitev v teh poklicih. Delavnica bo prispevala k socialnemu vključevanju ranljivih skupin in zmanjševanju njihove ranljivosti skozi izboljšanje zaposljivosti. Delavnica bo potekala v obliki interaktivnih predavanj in komunikacij, ki bodo vključevale teoretični in praktični del. Udeleženci bodo aktivno sodelovali skozi izmenjavo izkušenj in dobrih praks, uporabili bodo različne interaktivne tehnike za boljše razumevanje in uporabo pridobljenih znanj.

S to delavnico želimo prispevati k večji ozaveščenosti in aktivaciji mladih na področju deficitarnih poklicev, kar bo dolgoročno prispevalo k izboljšanju njihovega socialnega položaja in zaposljivosti.

KAJ LAHKO PRIČAKUJETE:

  • Informacije o deficitarnih poklicih: spoznali boste, kateri poklici so najbolj iskani in zakaj.
  • Možnosti izobraževanja in zaposlovanja: odkrijte izobraževalne programe, štipendije in priložnosti za zaposlitev.
  • Podjetništvo in samozaposlovanje: pridobite nasvete za začetek lastnega podjetja in samozaposlitev na podrojčjih, ki so najbolj zahtevni in deficitarni
  • Socialno vključevanje: delavnica bo prispevala k vaši boljši zaposljivosti in socialni vključenosti.

PRIJAVE:

Mladi dijaki in dijakinje, priseljene osebe iz tretjih držav, begunke in migrantke. Število udeležencev je omejeno na najmanj pet in največ petnajst oseb.

Za prijavo prosimo pošljite SMS na telefonsko številko +386 70 668 045. Besedilo prijave naj vsebuje ime, priimek in pripis ”delavnica 02.07.”. Prijave zbiramo do 1. julija oziroma do zapolnitve prostih mest. V kolikor ne bo prijavljenih vsaj pet udeležencev, se delavnica ne bo izvedla. Vstop je prost


Delavnico financira Mladinski kulturni center Maribor. Program v Kulturnem inkubatorju omogoča finančna podpora Mestne občine Maribor.


Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Datum:
2. julija
Čas:
13:00 - 16:00
Kategorija:

Prizorišče

Kulturni inkubator