Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Oblečene knjige gostujejo na Festivalu Pranger

4. julija 08:00 - 6. julija 21:00

BESEDE KOT LES

RAZSTAVA OBLEČENIH KNJIG DIJAKOV SREDNJE LESARSKE IN GOZDARSKE ŠOLE MARIBOR BO NA OGLED NA FESTIVALU PRANGER V ROGAŠKI SLATINI

Mladinski kulturni center Maribor, Srednja lesarska in gozdarska šola Maribor ter festival Pranger pripravljajo 4. julija 2024 v atriju Kulturnega centra Rogaška Slatina odprtje razstave oblečenih knjig z naslovom BESEDE KOT LES.

 

Letošnja kolekcija oblečenih knjig je avtorsko delo dijakov Srednje lesarske in gozdarske šole Maribor (Jan Furman, Anej Kavčič, Rok Kramberger, Jure Ravnjak, Sašo Škrlec in Sebastjan Jan Krecenbaher). Mentorji, ki so sodelovali pri projektu, so bili Mirjana Kumer, Marjan Kumer, Aljaž Fijačko, Žan Ovtar, Matej Lovrec in Vesna Kolenko. Ulična razstava je nastala v maja 2024 v okviru 27. festivala Slovenski dnevi knjige v Mariboru v sodelovanju s Festivalom Pranger, Srednja lesarska in gozdarska šola Maribor ter slovenskimi založbami, ki so prispevale knjige. Na razstavi, ki vključuje izbrane pesniške zbirke letošnjega Festivala Pranger, ki so jih izbrali literarna kritičarka Silvija Žnidaršič, Jelka Kernev Štrajn in Luka Benedičič, so naslednje oblečene knjige slovenskih pesnic in pesnikov; Ana Pepelnik: to se ne pove (LUD Literatura), Tonja Jelen: Od točke nič (Litera), Nina Dragičević: AMPAK, KDO? (ŠKUC, Vizibilija), Vesna Liponik: Jabk (ŠKUC, Lambda) Denis Škofič: Tuskulum (Cankarjeva založba), Matjaž Zorec: Večerna zora (Hiša poezije, LJ), Zdrav Ko Riba/P. Repar: Pot z Unij in naprej (Koščak & Apokalipsa), Lara Božak: Z luknjami v prepihu (Lit. društvo IA, Črna skrinjica, LJ) in Miljana Cunta: Nekajkrat smo zašli, zdaj se vračamo (Slovenska matica).

Razstava je bila na ogled vsak dan v času trajanja knjižnega sejma festivala Slovenski dnevi knjige v Mariboru med 22. in 25. majem 2024, nato je bila na ogled na Srednji  lesarski in gozdarski šoli Maribor, zdaj pa se sli v Rogaško Slatino, kjer bo na ogled na festivalu Pranger med 4. in 6. julijem 2024.


Produkcija in izvedba: MKC Maribor v sodelovanju s Srednjo lesarsko in gozdarsko šola Maribor ter Festivalom Pranger.

Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Začetek:
4. julija 08:00
Konec:
6. julija 21:00
Kategorije:
, ,