Primož Šterbenc: Razumevanje konteksta dogajanja v Gazi

Večnamenska dvorana

Za ustrezno razumevanje dogajanja je nujno poznavanje zgodovinskega, političnega in mednarodnopravnega konteksta izraelsko-palestinskega spora, poleg tega pa tudi politik oziroma motivacij zunanjih akterjev. Ob tem je nujno razbijati nekatere "konvencionalne resnice", ki so precej uveljavljene v širših zahodnih javnostih in medijih.

Renato Flis: Gvatemala

Večnamenska dvorana

Gvatemala sodi med morda manj obiskane in zato manj znane države Latinske Amerike. Je izredno gosto poseljena država z zelo mladim prebivalstvom. Čeprav jo zaznamujejo predvsem gore s številnimi vulkanskimi vrhovi, ima stik tako s Tihim oceanom kot tudi z Atlantikom.

Od hladnega juga Ognjene zemlje do hladnega severa Aljaske

Večnamenska dvorana

Za raziskovanje sveta si je Oliver Tič izbral hojo, zato so mu prijatelji nadeli vzdevek Oli Walker. Pohodniško raziskovanje je začel s hojo iz Lendave v Portorož (2014, 2015). Leta 2016 je prehodil Transamerico: v 185 dneh je prepešačil 6840 kilometrov dolgo pot iz mesta Astoria na zahodni do Yorktowna na vzhodni obali ZDA.

ENIMATION FESTIVAL

Večnamenska dvorana

ENIMATION festival je tisti filmski festival, ki pred velika platna povabi otroke in mlade, družine in posameznike, učitelje, vzgojitelje, mentorje in vse druge ljubitelje filma. Predvsem pa vabi mlade filmarje na druženje, po navdih za nove zgodbe, k izmenjavi idej, znanj in mnenj, na filme! Pridružite se!

Multivizija: Sudan, Ukrajina, Kurdistan, Kavkaz in Palestina 2023

Večnamenska dvorana

Bojana in Tomo si že deset skupaj in z roko v roki, na vse načine prizadevata pritegniti pozornost na najbolj bogu za hrbtom in od vseh svetovnih sil oblegana področja na meji med dvema Sudanoma, kjer se z orožjem v rokah branijo najbolj ohranjeni afriški staroselci.

GLEDALIŠKA IGRA KOT USTVARJALNA METODA DELA

Večnamenska dvorana

Seminar je namenjen mentorjem gledaliških klubov/krožkov, režiserjem,  vsem pedagoškim delavcem, ki želite v svoje poučevanje vnesti ustvarjalno svežino in ostalim ustvarjalnim dušam, ki želite obuditi ali razigrati svojo igrivost.

Po sledeh upora!

Večnamenska dvorana

Tokratno predavanje bo v znamenju odporniških gibanj in akcij, ki so jih v okupiranem Mariboru izvedli številni pogumni posamezniki in posameznice.

Afganistan: Kako razumeti odnos talibanov do žensk

Večnamenska dvorana

Islamisti so do danes spet uveljavili ostre omejitve za ženske, in to kljub ekonomskim sankcijam, ki so jih proti njihovemu režimu uvedle zahodne države. Če želimo razumeti politiko talibanov do žensk, moramo poznati zelo specifična religijska, etnična in politična ozadja, poleg tega pa aplicirati spoznanja sociologije religije.

Prihodnost je večkanalna

Večnamenska dvorana

Gledališče Ane Monro v sodelovanju z izkušeno programersko ekipo in ARNES-om predstavlja SIMS -  inovativno, tehnično enostavno in prostorsko prilagodljivo ready-made orodje za večkanalne spletne prenose – po meri uporabnika. 

SIMS omogoča enostaven in več kanalni ogled konferenc, srečanj, glasbenih in gledaliških nastopov, predstav skozi različne perspektive, ter igrivo izkušnjo menjavanja teh. Uporabnik zato postane soustvarjalec vsebin, oziroma si lahko zrežira doživetje po svoje.