Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Evropska unija med Ukrajino in Gazo

4. aprila 19:00

Vojna v Ukrajini se bo očitno nadaljevala do zadnjega Ukrajinca, etnično čiščenje in množični pokoli izraelske vojske v Gazi pa do zadnjega Palestinca. Vojna v Ukrajini se bo očitno nadaljevala do zadnjega Ukrajinca, etnično čiščenje in množični pokoli izraelske vojske v Gazi pa do zadnjega Palestinca.

Uroš Lipovšček, novinar in publicist. Spomnimo se ga kot komentatorja na RTV za države v razvoju, neuvrščenosti in protikolonialno politiko Bližnjega vzhoda. Bil je dopisnik RTV Slovenija iz New Yorka, bil je odgovorni urednik
informativnega programa RTV … Po upokojitvi je več let preživel na
Kitajskem. Je strokovnjak za islam, po iranski revoluciji je večkrat potoval v Iran in poročal od tam. Objavlja v različnih časnikih, avtor več monografij, v televizijskih oddajah komentira aktualno politično dogajanje ter intervjuja poznane osebnosti, npr. Noama Chomskega in Jeffreyja Sachsa.

Vsebina predavanja dr. Lipovščka je izjemno aktualna. Razmere v svetu se vse bolj zaostrujejo. Vojna v Ukrajini se bo očitno nadaljevala do zadnjega Ukrajinca, etnično čiščenje in množični pokoli izraelske vojske v Gazi pa do zadnjega Palestinca. Položaj vse bolj spominja na čas pred prvo svetovno vojno.

Vodilni evropski ne samo ameriški politiki nas vse bolj pripravljajo na vojaški spopad z Rusijo. Quo vadis Evropa?
Njegovi nastopi kažejo na izjemno poznavanje političnih razmer v Evropi in v svetu. Velja za enega od najpogumnejših novinarjev, zato ne zamudite dogodka.

Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Datum:
4. aprila
Čas:
19:00
Kategorija:

Prizorišče

Večnamenska dvorana