Razpis: Rap in hip hop poezija

MKC Maribor

RAP IN HIP HOP POEZIJA VABILO K SODELOVANJU NA 22. GLASBENEM MARATONU FESTIVALA SLOVENSKI DNEVI KNJIGE V MARIBORURok za prijavo: 5. maj 2024 Mladinski kulturni center Maribor vabi vse mlade, ki ustvarjate hip hop in rap glasbo, da se predstavite na letošnji prireditvi Rap in hip hop poezija, ki se bo odvila že dvaindvajsetič zapovrstjo. Prireditev bo potekala v okviru festivala 27. Slovenski dnevi knjige v Mariboru v petek, 24. maja, ob 12. uri na odprtem odru knjižnega sejma na Grajskem trgu v Mariboru.K sodelovanju vabimo vse začetnike, tudi tiste, ki bo to zanje morda prvi javni nastop kot tudi tiste mlade avtorje, ki že imajo izkušnje z nastopanjem in predstavljanjem svoje rap in hip hop glasbe. Zaželeno je, da so besedila v slovenščini, ni pa to pogoj za nastop.  Maraton bo povezoval karizmatični glasbenik in družbeni aktivist Mišel Amo Ristov, eden najprepoznavnejših ustvarjalcev na tem področju.K nastopu na glasbenem maratonu Rap in hip hop poezija se je mogoče priglasiti do 5. 5. 2023 na naslovu misel.ristov@gmail.com.

V oKVIRu šole: delavnice za mlade LGBTQIA+ osebe

MKC Maribor

Maribor Pride (MKC Maribor) in Društvo DIH vabita na dvodnevne delavnice, ki bodo potekale 27. in 28. febraurja, med 10. in 17. uro, v prostorih MKC Maribor. Delavnice so namenjene srednješolkam_cem in so brezplačne. Okviren program (s točnim boš seznanjen_a teden dni pred začetkom delavnic): zgodovino kvir gibanja,delavnica Moje pravice, delavnica avtobiografskega pisanja,delavnica postavljanja mej, knjižni klub: kvir mladinsko leposlovje,delavnica ustvarjanja kvir umetnosti. Poskrbljeno bo za prigrizke, pijačo, hrano in zabavno-poučen program. Imeli bomo veliko odmorov za druženje, spoznavanje in igranje družabnih iger. Med odmori pa si boš lahko naredil_a tudi svojo unikatno značko.Zaradi lažje organizacije delavnic, se je potrebno na delavnice prijaviti.

Barvanje figuric in fantazijske igre

MKC Maribor

Društvo Amulet D20 vas v soboto, 17. 2. 2024, ob 15. uri vabi v Kulturni inkubator, Koroška cesta 18, Maribor na barvanje figuric. Vstop na dogodek je kakopak prost, vabljeni pa ste vsi navdušenci nad čopiči, barvami in figuricami, da se potopite se v svet barv, ne glede na to, ali ste izkušeni ali šele začenjate svojo pot v tem hobiju.Pridružite se jim torej na nepozabnem dnevu navdiha, druženja in čistega umetniškega užitka. Pustite domišljiji prosto pot in se popolnoma potopite v fantazijsko vzdušje, tako da pridite okrašeni s fantazijskimi rekviziti in oblekami! Zagotovo ne boste edini.Na voljo bo torej barvanje figuric, igranje namiznih iger in gosti presenečenja. Dobrodošla so tudi pijača in prigrizki, da se jih podeli med sabo. Lahko tudi kaj spečete, kar je tudi ustvarjanje! Svojo udeležbo lahko potrdite v njihovem dogodku na družbenem omrežju Facebook, in sicer TUKAJ.Vabljeni.

Večer animejev in družabnih iger 2/2024

MKC Maribor

V soboto, 3. 2. 2024, ob 17. uri sledi že drugi letošnji Večer animejev in družabnih iger, ki ga organiziramo v sodelovanju z MKC Maribor v Kulturnem inkubatorju, Koroška cesta 18, Maribor. Kot običajno je vstop na dogodek brezplačen, za obiskovalce, mlajše od 13. leta, pa je priporočljivo, da se ga udeležijo v spremstvu staršev ali odgovornega skrbnika.Tokratni dogodek bomo posvetili franšizi Jujutsu Kaisen, saj te dni ravno izide video igra Jujutsu Kaisen: Cursed Clash. Tako bo tokratni program večinoma obarvan s prekletstvom tega animeja in mange, tako da bo sledeči:17:00 - 19:00 Ogled anime filma Jujutsu Kaisen 019:00 - 20:00 Ogled prvih dveh epizod animeja Jujutsu Kaisen20:00 - 00:00 Preizkus igre Jujutsu Kaisen: Cursed Clash na konzoli Nintendo Switch20:00 - 00:00 Igranje družabnih igerSpodaj si lahko ogledate tudi napovednike za predvajana animeja in igro, ki jo boste lahko preizkusili.Vabljeni!

Večer animejev in družabnih iger 1/2024

MKC Maribor

Večeri animejev in družabnih iger se vračajo v Kulturni inkubator na Koroški cesti 18 v Mariboru, in sicer že to soboto, 27. 1. 2024, ob 17. uri. Vstop na sam dogodek je kot običajno prost, za obiskovalce, mlajše od 13. leta starosti, pa je priporočljivo, da pridejo v spremstvu staršev ali odgovornega skrbnika.Program tokratnega dogodka, ki smo ga pripravili za vas, je sledeči:17.00 - 19.00 Ogled animiranega filma Maboroshi19.00 - 20.00 Animeji na slovenskih velikih platnih - pogovor20.00 - 00.00 Igranje družabnih igerO animeju Maboroshi (jap. Alice to Therese no Maboroshi Koujou):Masamune obiskuje tretji letnik srednje šole in živi v naselju, kjer so vsi izhodi zaprti zaradi nenadne eksplozije v jeklarni, ki je povzročila, da se je čas ustavil. Prebivalcem je prepovedano, da kar koli spreminjajo, in morajo turobne dneve preživljati v upanju, da se bodo nekoč vrnili v normalnost. Nekega dne Masamuneja njegova skrivnostna sošolka Mutsumi vodi k peti peči v jeklarni, kjer naletita na dekle, ki ne more govoriti in je podobna divji volkulji. Srečanje deklet in dečka, ki so naveličani vsakdana, prekine ravnovesje sveta, njihova neustavljiva "želja po ljubezni" pa ga začne uničevati.Anime se bo predvajal z originalnim japonskim tonskim zapisom in angleškimi podnapisi.

Izdelovanje zapestnic v barvah LGBTQIA+ zastav

MKC Maribor

Pozdravljene_i in vabljene_i k projektu Pride Bracelets, kjer bomo dijaki_nje mariborskih srednjih šol letos v mesecih do junija pletli macrame (ali kakšne druge tehnike!) zapestnice v barvah LGBTQIA+ zastav. Prva delavnica bo potekala v soboto, 20. 1. 2024, med 16. in 18. uro, v prostorih Kulturnega inkubatorja (Koroška cesta 18, Maribor). Predznanje ni potrebno, saj bomo izvedli par delavnic in je tehnika hitro učljiva. Zapestnice bomo na tržnici Mavrično mesto delile_i za prostovoljne prispevke.Projekt izvajamo dijaki_nje Prve in II. gimnazije Maribor v okviru MKC Maribor. Vse zainteresirane vabimo, da izpolnite vprašalnik:

Podkast vikend: odkrij svoj digitalni potencial

MKC Maribor

Mladinski kulturni center Maribor (MKC Maribor) bo v sodelovanju z Mrežo MaMa izvedel projekt Digitalna generacija mladinskih centrov za dvig digitalnih kompetenc. V sklopu projekta bo v Mariboru potekalo brezplačno usposabljanje, na katerem bo poudarek na pripravi in snemnjau podkast vsebin ter uporabi in upravljanju različnih digitalnih orodij. Usposabljanje bo potekalo med 17. in 19. novembrom v prostorih Hostla Pekarna in je namenjeno mladim, starim med 16 in 29 let.Začetek usposabljanja bo v petek, 17. novembra, ob 17. uri v Hostlu Pekarna. Udeležencem nudimo možnost brezplačne prenočitve v Hostlu Pekarna za čas trajanja usposabljanja, povrnitev potnih stroškov, prav tako bo vse dni poskrbljeno za prehrano. Med gosti bodo poznan podkast ustvarjalec, strokovnjak za varnost na internetu in strokovnjak za orodja, ki jih upravlja umetna inteligenca (ChatGPT, Foto, Murf.ai). Okvirni termini usposabljanjapetek, 17. november 2023, med 17:00 – 21:00sobota, 18. november 2023, med 9:00 – 21:00nedelja, 19. november 2023, med 9:00 – 12:00.Število mest je omejeno na 12. Pričakuje se, da so udeleženci na usposabljanju celotni čas, razen v primeru višje sile. Prijave na usposabljanje so odprte do zasedbe mest oziroma najkasneje do petka, 3. novembra 2023. Ob prijavi oddaj predlog s katerim_o pokast ustvarjalcem_ko bi želel_a na usposabljanju sodelovati.