Loading Dogodki

« Vsi dogodki

[MFRU 2024] Poziv k prijavi študentskih intermedijskih projektov

8. maja 00:00 - 30. junija 23:54

30. Mednarodni festival računalniške umetnosti – MFRU 2024

Poziv k prijavi študentskih intermedijskih umetniških projektov za študentsko nagrado Mednarodnega festivala računalniških umetnosti v letu 2024

Javni zavod Mladinski kulturni center Maribor (MKC Maribor) deluje na področju umetnosti, kulture, mladinskega sektorja in upravljanja infrastrukture. Mednarodni festival računalniške umetnosti (MFRU), kot eden izmed festivalov, ki jih organizira javni zavod, bo letos oktobra praznoval 30. obletnico, z aktivnostmi, dogodki in vsebinami pa utemeljuje in občinstvu približuje zavedanje o naprednih in umetniških rabah računalniških in digitalnih tehnologij, ki nas dnevno obkrožajo.

Nagrade za najboljše intermedijske projekte študentov in študentk festival podeljuje že osmo leto. Objavljamo odprt poziv, s katerim vabimo študentke in študente, ki se v svoji praksi ukvarjajo oziroma povezujejo z intermedijsko in računalniško umetnostjo, k prijavi avtorskega intermedijskega projekta. Podelili bomo tri nagrade za najboljše študentske intermedijske projekte. Želimo, da služijo kot vzpodbuda za nadaljnjo umetniško ustvarjanje na tem področju umetnosti.

Pogoj za prijavo je status študenta in starost do dopolnjenega 29. leta.

Prijavitelj lahko prijavi največ en projekt. V primeru prijave večih projektov, bo strokovna komisija upoštevala prijavo, ki je bila oddana prva, vse ostale bodo zavržene.

PRIJAVA NAJ VSEBUJE:

  • kratek življenjepis avtorice oziroma avtorja s kontaktnimi podatki,
  • dokazilo o statusu študenta,
  • vsebinski opis umetniškega dela (do 500 besed),
  • foto, video in/ali drug vizualni material, ki reprezentira delo,
  • neobvezna, a zaželena priloga je portfolio s predstavitvijo vaših preteklih del
  • podpisana izjava avtorja oz. avtorice.

Na poziv se ne morejo prijaviti ožji družinski člani zaposlenih na MKC Maribor. Vloge teh prijaviteljev bodo zavržene.

Rok za prijavo je 30. junij 2024.

Prijava se pošlje na: sonja.gregorn@mkc.si in mfru@mkc.si.

Predvidoma bo podeljena ena glavna nagrada v bruto višini 400 EUR in dve v bruto višini 300 EUR. Avtor prvonagrajenega projekta bo dobil tudi samostojni razstavni termin v enem od razstavnih prostorov MKC Maribor v mesecu novembru 2025. Vsi trije nagrajeni projekti bodo predstavljeni v okviru 30. MFRU na skupinski razstavi v razstavnem prostoru v Mariboru, od 18. do 27. 10. 2024. MKC Maribor bo nagrajenim projektom omogočil predstavitev in promocijo avtorskih projektov.

MKC Maribor si pridržuje pravico do ne podelitve nagrad v primeru neveljavnih ali nekvalitetnih prijav. Pridržuje si tudi pravico zmanjšanja višine nagrad v primeru številčne prerazporeditve nagrad ali v primeru zmanjšanja sredstev financerjev.

Dodatne informacije so do 30. 6. 2024 dosegljive preko elektronskega naslova sonja.gregorn@mkc.si.

Podatke pridobljene v okviru poziva bomo skladno s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR) skrbno varovali in jih uporabili izključno za potrebe tega javnega razpisa ter jih uporabljali izključno za potrebe MKC Maribor.

Mladinski kulturni center Maribor,

zanj Marja Guček, direktorica


Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Začetek:
8. maja 00:00
Konec:
30. junija 23:54
Kategorija:

Prizorišče

MKC Maribor