Poletno druženje v Mestnem parku Maribor

Delavnice za vse starosti v sodelovanju z Narodnim domom Maribor v Mestnem parku Maribor

Narodni dom Maribor nadaljuje program Art kamp z butičnimi vikend programi Poletnega Art kampa, pri kateerem sodeluje tudi projekt konS:

Aphra Tesla: 8 samosti

Samostojna razstava v IzložbaInkubator* + BlackBoxGT22** / *Koroška ulica 18 in **Glavni trg 22, Maribor

audio video instalacija na dveh lokacijah; osem avtorskih kompozicij (2x4) – algoritmov, ki skulpturirajo podobo velikega drugega

modul ≡ Tadeja Pungerčar: parkŽur

Delavnica za otroke 8+ v Mestnem parku Maribor

Delavnica parkŽur bo na ozaveščen način vodila v raziskovanje in spoznavanje okolice. Podali se bomo na pot vzpostavljanja tihe skupnosti, senzibilizacije za prostor in drug drugega.

konS modul ≡ Biodukt: Gozdna kopel za ušesa

workshop predavanje v Mladinskem centru Velenje, Efenkova 61a

Avtorja avdiovizualne instalacije Biodukt Martina Testen in Simon Šerc bosta izvedla workshop predavanje o izhodiščih in konceptu projekta ter obiskovalce povabila, da z očmi slišijo in z ušesi vidijo. Sprostite se – naj se vaše telo sinhronizira s svetom!

konS ≡ Nežen, a hrupen

delavnica (16+) v Kulturnem inkubatorju, Koroška 18, Maribor

Instrument, ki ga bomo izdelovali, težko opišemo, njegov razvoj pa je med drugim utrl pot za ustvarjanje zvočnih orodij, ki so pametna, prilagodljiva, divja in enostavna tudi za začetnike v elektroniki.

UROŠ – ROŠA| Round-up Ready*

otvoritev razstave v Kulturnem inkubatorju, Maribor

Razstava UROŠ - ROŠA | Round-up Ready* bo služila kot raziskovalno okolje za razlago različnih povezav in prototipov, razvitih v zadnjih dveh letih skupaj z javnimi obiskovalci. To je tiskarna za zine in foto kolaže, trgovina z nalepkami za okrasitev vaših domov in prenosnih računalnikov, hacklab za preizkušanje različnih okoljskih senzorjev in zvočnih poskusov ter naprava za sitotiskanje majic za izdelavo lastnih spominkov "oleh oleh dari Djogja".

konSekvence ≡ Line Rider v Kulturnem inkubatorju

interaktivna razstava v Kulturnem inkubatorju, 18 Koroška cestaMaribor

V zgodovini umetnosti so nekatera umetniška dela imela srečo, da so jih razumeli ne zgolj kot umetnost, pač pa tudi kot uporabna orodja, javne prostore, kulturne fenomene, meme. Line Rider je eno takih umetniških del. Na ogled bo v Kulturnem inkubatorju od četrtka, 16. februarja, dalje. Vrata odpremo ob 19. uri.

Apofenija/1

IntimniOder.GT22

IntimniOder.GT22 Kaj se zgodi, ko gledališču kot živemu mediju pozicijo živosti z odra prestavimo v avditorij? Apofenija je demo verzija (/1) subjekta umetne inteligence, ustvarjenega, da uprizarja vse tisto, kar je neuprizorljivo. V okviru 58. Festivala Borštnikovo srečanje. Avtorici: Nina Ramšak Marković in Varja Hrvatin Produkcija: konS Koprodukcija: Moment Maribor, Bunker, Melara Vstopnice in info: ... Read more

Intermedijske pustolovščine ≡ Doživljajsko igrišče

delavnice na Doživljajskem igrišču (Ljubljanska ulica 100, Maribor)

konSova serija delavnic Intermedijske pustolovščine se v zadnjih počitniških tednih seli na prosto. Doživljajsko igrišče v Mariboru vabi male raziskovalce na ustvarjalne pustolovščine z zabavnimi preizkušnjami s področja sodobnih tehnologij in umetnosti. V Malem betnavskem gozdu se bomo dobivali vse do 31. avgusta.

Katrin Hochschuh & Adam Donovan ≡ Kibernetična intima

odprtje instalacije v Minoritski cerkvi (Vojašniški trg 1, Maribor)

Instalacija Kibernetična intima raziskuje komunikacijo med ljudmi in mehatronsko obliko življenja. Luči bitij v temi vzbudijo domišljijo obiskovalcev o njihovih namerah in notranjih svetovih Umetniško delo sproži razmišljanje o tem, kaj pričakujemo od robotov in umetne inteligence.