Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Aphra Tesla: 8 samosti

9. avgusta, 2022 21:00 - 9. septembra, 2022 00:00

8 SAMOSTI je odvod, posledica, odrast avtorskega projekta TOD MIT VORTEIL, ki pa je bil premierno postavljen lansko leto v Narva Art Residency kot del instalacije “Armastus”. Priznani estonski režimski umetnik je namreč zamolčal soavtorstvo Aphre Tesla in ji tako sabotiral mesto in odkup dela v tamkajšnji stalni zbirki modernih umetnosti.

Transverzala aktov Tod mit Vorteil, Aphra Tesla Operating System-a se tako pričenja v Mariboru, ga plemeniti s korensko postavitvijo “8 SAMOSTI “, saj skulpturira podobo “velikega drugega zgodovine ljubezni in vojne” v naš prostor iz časa in prostora avtoričine izgrajene in razgaljene samosti.

Le-ta prinaša in širi prostor polja intermedije s poetiko in filozofijo vseironične odmaknjenosti usodonosnega stika med osebnim in univerzalnim.

Zvočna instalacija osmih kompozicij vokala in tradicionalnega analognega harmonija, posnetega na H5zoom v spalnici in kasneje zmasteriziranih (David Darlington/dobitnik grammyja).
Teksti so vzeti iz sovjetskih paritvenih oglasov iz 50. let prejšnjega stoletja prepesnih v nemščino. 4 ženske iščejo 4 moške. Kompozicije slonijo na glasbeno matematičnih shemah in algoritmih, ki narekujejo oziroma metafizično spajajo med sabo ljudi, ki se nikoli ne bodo srečali v realnem življenju.

Projekt je podprt s strani Mestne občine Maribor ob pomoči MKC Maribor/platforma konS in iLabGT22 ter z zvočno tehnologijo Ultrasonic


Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Začetek:
9. avgusta, 2022 21:00
Konec:
9. septembra, 2022 00:00
Kategorije:
, ,

Organizatorji

kons
Mkc Maribor