Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

UROŠ – ROŠA| Round-up Ready*

31. januarja 17:00 - 14. februarja 17:00

Mariborsko konS vozlišče Kulturni inkubator bo med 31. januarjem in 14. februarjem 2023 prizorišče razstave UROŠ – ROŠA| Round-up Ready*, ki se odpira s predavanjem/performansom Marca Dusseillerja aka »dusjagra«, znanega tudi kot Pakdeh Marcjono, ki občinstvo povabi na potovanje skozi prostor in čas, zgodbe o aktivnostih mreže UROŠ – ROŠA iz Heklaba v Mariboru do kokosovih plaž Gunung Kidul, Daerah Istimewa Yogyakarta v Indoneziji.

UROŠ – Ubiquitous Rural Open Science Hardware je bila serija dogodkov, raziskav in kolektivnih aktivnosti, ki so potekale od poletja 2021 in se nadaljevale vse naslednje mesece, globalno povezane v Hackteria Network, HUMUS sapiens in GOSH (Gathering for Open Science Hardware) skupnost in je regionalno združil navdušene ljudi za sodelovanje, skupno rabo in učenje v Mariboru ter povezovanje prek različnih spletnih orodij za skupno raziskovanje in sodelovanje.

Številni projekti in povezave so bili nadaljene spremljani v različnih lokalnih kontekstih po vsem svetu in so vodili k več dejavnostim med ROŠA – Regional Open Science Hardware & Art, Indonezija, ki so bile deljene na spletu in na kraju samem, kot so predstave, različni prototipi, delavnice in velika zbirka nalepk!

“Priti skupaj je začetek. Držati skupaj je napredek. Delati skupaj je uspeh.” Henry Ford ali Edward Everett Hale

Razstava UROŠ – ROŠA | Round-up Ready* bo služila kot raziskovalno okolje za razlago različnih povezav in prototipov, razvitih v zadnjih dveh letih skupaj z javnimi obiskovalci. To je tiskarna za zine in foto kolaže, trgovina z nalepkami za okrasitev vaših domov in prenosnih računalnikov, hacklab za preizkušanje različnih okoljskih senzorjev in zvočnih poskusov ter naprava za sitotiskanje majic za izdelavo lastnih spominkov “oleh oleh dari Djogja”.

Razstava bo v Kulturnem inkubatorju (na Koroški ulici 18 v Mariboru) na ogled vsak delavnik med 9.00 in 17.00 (ob torkih do 16.00).

Ustvari prijatelje, ne umetnost!


Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Začetek:
31. januarja 17:00
Konec:
14. februarja 17:00
Kategoriji:
,

Organizator

kons