#Ofsajd 10: (Ne)uspeh


Jubilejni: deseti Ofsajd! Juhu! Torej…? E, vsaj nekaj zgodovinskega! Slovenski nogometni reprezentanci pa se žal ni uspelo uvrstiti na Euro 2016 v Franciji. Pa smo zelo kričali v Ljudskem vrtu. O, ja. Jaša je bil kar malo hripav, a ne tako kot tisti navijač dve vrsti za njim, ki je porabil arzenal vseh kletvic za Cüneyta Çakirja, Rene pa je imel še kako v mislih navijača, ki je ves čas pozival Srečku Katancu, naj vendar da v igro Novakovića. Boki pa je poskrbel, da smo uvod danes posneli kar dvakrat, ker je tak dober!

Prvi, nori, navdahnjeni gol je dala publika [torej mi] s pomočjo Boštjana Cesarja, za drugega pa je “nekaj” zmanjkalo. Ker je Kevinu Kamplu spodrsnilo, je Ukrajina zabila za 1:1 v 97 (!) minuti, bomo vsi – razen ekipe TV Slovenija – gledali Euro z razširjenimi 24 reprezentancami s kavča. Kot pravi kavč selektorji.

Kaj je zmanjkalo in zakaj je v Mariboru pritekla druga(čna) reprezentanca od one v Lvivu/Lvovu, nama je pojasnil specialni gost – eden in edini Andrej Miljković [Ekipa]. V dobre pol ure smo dognali marsikaj, predvsem zaradi gostove lucidne in direktne analize. Ki pravi, da če nisi za Katanca, še ne pomeni nujno, da si proti njemu. Tudi, če si imel z njim privat pogovor ali zelo osebni intervju. Itak bodo pa epilog podali kanapejčki na tradicionalnem NZS žuru na Brdu [z Renejem ciljava, da bova šla drugo leto, pri tem nama lahko pomagate seveda najbolj vi, dragi poslušalci!]

Kakorkoli že. Nekateri smo v Ljudskem vrtu prijeli za žvako pod stolom. Nekateri so se od kariere poslovili in jih že zdaj kar malo vsaj nostalgično pogrešamo. Jah, tretjič zapored se že nismo uvrstili nikamor. Kriza? Je. Za vse, razen za Aleksandra Čeferina, ki pravi, da s(m)o na dobri poti. Ravno ta (m) v oklepaju je težava. Smo to mi? Ali oni? Kako lahko izrazimo nestrinjanje z delom NZS? Hm? Ve kdo?

Skratka, v Ljudskem vrtu je bilo res glasno in ratala je najboljša tekma. Žal to ni bilo dovolj. Žal. Ampak… Mladi so nabili Srbijo 2:0 [#dinohotic #andrazsporar]. Predvsem pa vsi komaj čakamo sobotni derbi med Olimpijo in Mariborom. Baje bo padal sneg! Uf. Je že zdaj vroče. Kot je bilo v desetem Ofsajdu, kjer smo razkrili tudi, kdo bo bojda naš naslednji gost v rednem Ofsajdu, takoj po derbiju, v ponedeljek, 23. novembra.

***

RUMENI KARTON: Andrij Jarmolenko [za pristop]

RDEČI KARTON: bakle [prekinitev ob dveh naletih naših]

IGRALEC KROGA: Miha Penko [glasno vodenje programa v LV]

***

#Ofsajd najdete na @ofsajd, na iTunes, na Soundcloudu in vsak ponedeljek ob 17.00 na www.youreupradio.com vse v sodelovanju z GT22, ki nas prijetno gosti. Najdete nas tudi na platformi www.urbani.si [Ajnfoh, Aufbix!], prijetno pa o nas razlaga tudi www.novimaribor.com