#Ofsajd 11: Misija – Fantazija!


Ime mu je Drečnik. Davor Drečnik. O, ja. In on je… Misija: nemogoče. To je to, dame in gospodje! Prišel je derbi, na katerega smo tako zelo čakali. Nič nas ni moglo zaustaviti. Ne begunci, ne migranti, ne vreme, ne sneg, ne mraz, ne Srečko Katanec – ne nič!!!

Prišel je! Derbi! 2:2! O. Moj. Bog! Kakšen derbi! Res, vreden vsega in še več. Dve uri nista bili samo premalo za Ofsajd 11. Nak. Še bi. O, ja. Ker… Ja. Ker smo videli večji del najboljšega, kar trenutno ponuja slovenski fuzbal. Da. Z legionarji vred. Pa saj smo vedeli. Da Petar Stojanović in Andraž Šporar, sploh slednji, obvladata. Da je Nemanja Mitrović vrhunski štoper, Željko Filipović idealni dekonstruktor. O, ja. Vsi – razen selektorja.

Ampak presežek tega Ofsajda ni to. Je nekaj drugega. Imeli smo prvič gosta v studiu, pri nas, v GT22. Prišel je, prišel. Ne drugi Rudolf Maistter [na dan Rudolfa Maistra]. Prišel je Dejan Toplak – Deki. Pozanimal, poglobil in pripravil se je, ded. O sodnikih. O sodnikih. O sodnikih. Šli smo skozi vse ključne odločitve in ugotovili nekaj skrajno presenetljivo. O tem, kako je bil kot član na pripravah NK Maribor. Povedal nam je anekdote, štorije in presežke. Res. Na zadnji dan svežega očetovskega dopusta smo ga ujeli. In pripravili res oddajo, vredno derbija.

Izbrali smo namreč tudi nekaj novosti. Z Dekijem smo izbrali top 3 trenutne golmane v #plts, top 3 golmane vseh časov v #plts in top 3 sodnike vseh časov v #plts. In ne samo to: Jaša je porabil nedeljskih 6 ur, da je preštel vse ofsajde, vseh klubov, vseh igralcev doslej. Ker bo Ofsajd na koncu sezone 2015/16 podelil nagrado igralcu z največ ofsajdi in ekipi z največ ofsajdi.

In še kaj. O, ja.

***

RUMENI KARTON: NZS za delegiranje Drečnika

RDEČI KARTON: “Navijačem”, ki so ciljali Šeligo in se šli politiko med športom

IGRAČ KROGA: Andraž Šporar. Ker ja.

***

TOP 3 GOLMANI – 2015/16

1. Nejc Vidmar / Domžale • 15 točk [Deki 5, Jaša 5, Rene 5]

2. Jasmin Handanović/Maribor • 7 točk [Deki 3, Rene 3, Jaša 1]

3. Gregor Sorčan / Gorica • 4 točke [Deki 1, Jaša 3]

***

TOP 3 GOLMANI – #PLTS

1. Marko Simeunovič • 11 točk [Deki 5, Jaša 3, Rene 3]

2. Borut Mavrič • 9 točk [Deki 3, Jaša 1, Rene 5]

3. Nihad Pejković• 6 točk [Deki 1, Jaša 5, Rene 0]

***

TOP 3 SODNIKI – #PLTS

1. Damir Skomina • 10 točk [Deki 5, Jaša 5, Rene 0]

2. Drago Kos • 6 točk [Deki 3, Jaša 0, Rene 3]

3. Darko Čeferin • 2 točki [Deki 1, Jaša 1, Rene 0]

***

OFSAJDI 2015/16

I. POSAMIČNO

15 – Jaka Štromajer

14 – Josip Ivančič

13 – Marcos Tavares, Andraž Šporar, Blessing Eleke

***

II. EKIPNO

49 – Koper

41 – Olimpija

38 – Maribor