Se trenutno dogaja

LITERARNI NATEČAJ ZALOŽBE LITERA ZA NAJBOLJŠI ROMAN

založba Litera

LITERARNI NATEČAJ ZALOŽBE LITERA ZA NAJBOLJŠI ROMAN

Založba Litera ob svoji dvajsetletnici delovanja razpisuje javni natečaj za nagrado novo obzorje za najboljši slovenski roman v vrednosti 12.000,00 EUR. Nagrada vključuje honorar za izid nagrajenega romana pri založbi Litera v letu 2023.
Avtorji/-ice lahko sodelujejo s svojim avtorskim, še neobjavljenim romanom v slovenskem jeziku, ki ne obsega manj kot 7 avtorskih pol in več kot 15 avtorskih pol, pri čemer šteje ena avtorska pola 30.000 znakov s presledki. Natečaj vključuje tudi žanr kriminalke.
Svoja dela naj sodelujoči/-e pošljejo v tiskani obliki na naslov: Založba Litera, Gosposvetska c. 83, 2000 Maribor (s pripisom Za natečaj novo obzorje)  najpozneje do 15. 9. 2022. V e-obliki naj sodelujoči/-e pošljejo dela na e-naslov natecaj.litera@gmail.com.
Komisija, ki jo sestavljajo dr. Alojzija Zupan Sosič, mag. Gabriela Babnik in Aljaž Krivec, bo izbrala peterico najboljših del in razglasila prejemnika/-ico nagrade novo obzorje najpozneje do 15. 11. 2022. Ostala štiri dela bo založba Litera odkupila za izid v letu 2023. Komisija si pridržuje pravico, da nagrade ne podeli nobenemu od prispelih del. LITERARNI NATEČAJ ZALOŽBE LITERA ZA NAJBOLJŠI ROMAN Založba Litera ob svoji dvajsetletnici delovanja razpisuje javni natečaj za nagrado novo obzorje za najboljši slovenski roman v vrednosti 12.000,00 EUR. Nagrada vključuje honorar za izid nagrajenega romana pri založbi Litera v letu 2023. Avtorji/-ice lahko sodelujejo s svojim avtorskim, še neobjavljenim romanom v slovenskem jeziku, ki ne obsega manj kot 7 avtorskih pol in več kot 15 avtorskih pol, pri čemer šteje ena avtorska pola 30.000 znakov s presledki. Natečaj vključuje tudi žanr kriminalke. Svoja dela naj sodelujoči/-e pošljejo v tiskani obliki na naslov: Založba Litera, Gosposvetska c. 83, 2000 Maribor (s pripisom Za natečaj novo obzorje)  najpozneje do 15. 9. 2022. V e-obliki naj sodelujoči/-e pošljejo dela na e-naslov natecaj.litera@gmail.com.

25. Dnevi knjige v MB – 3. dan

Knjižni sejem

Festival Slovenski dnevi knjige v Mariboru – Ko te napiše knjiga, ki predstavlja največji literarni festival v regiji, bo med 13. in 18. junijem že petindvajsetič povabil Mariborčanke, Mariborčane in druge goste k odkrivanju raznolikosti in bogastva slovenske literarne produkcije.

Predstavitev pesniške zbirke

Mala dvorana Kulturnega doma Kamnica, Vrbanska cesta 97, Kamnica

Predstavitev pesniške zbirke MARIJA FERENČAK PIVEC: V SVITU NOVIH JUTER Sreda, 15. junija, ob 18. uri v Mali dvorani Kulturnega doma Kamnica, Vrbanska cesta 97, Kamnica. Ob prazniku Krajevne skupnosti Kamnica bomo gostili Marijo Ferenčak Pivec. Pesnica, ki ne išče preprostega izraza, temveč svoje misli oblikuje v kompleksne stavčne zveze in z njimi izvirno izpoveduje ... Read more

Featured Izpostavljen

Knjižnica tete Rose: Proti-zgodbe in izgradnja skupnosti

PEKARNA MAGDALENSKE MREŽE

  Knjižnica tete Rose: Proti-zgodbe in izgradnja skupnosti Vabimo te, da se v sklopu programa Knjižnica tete Rose udeležiš pogovora na temo proti-zgodbe in izgradnja skupnosti z gostjama iz Gradca, Dijano Simić feministično literarno teoretičarko in Si Sophie Pages Whybrew, znanstvenico s področja spola in različnosti, sourednicama dela Affective Worldmaking - Narrative Counterpublics of Gender ... Read more

Literarna postaja z Anjo Zag Golob. Slovenski dnevi knjige v Mariboru

Lutkovno gledališče Maribor

25. SLOVENSKI DNEVI KNJIGE V MARIBORU – Ko te napiše knjiga 2022 Literarna postaja z Anjo Zag Golob Sreda, 15. junija, ob 20. uri, Poletni KGB pod letnim avditorijem Lutkovnega gledališča Maribor, Vojašniški trg 2A, Maribor Osrednja gostja literarnega festivala bo avtorica z brezkompromisno pokončno držo, pesnica, prevajalka, urednica in kolumnistka Anja Zag Golob. Je ... Read more