Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

ŽIVA DVORIŠČA: ZEMLJE(S)TVORI

16. junija, 2019 16:00 - 19:00

Ilovica je zemlja, je prst, je gradbeni material iz katerega gradijo hiše, je snov iz katerega ne zrastejo samo hiše, temveč vse kar je živega na površini planeta, hrana, rastline, živali, ljudje, misli in še marsikaj. Lahko je pa tudi medij človekovemu ustvarjalnemu izrazu.
Na likovni delavnici bomo Iz ilovice delali reliefe, podobe, figure, tvore ali stvore. Naj bodo ljudje, živo ali neživo, takšna ali drugačna bitja, mitološka ali naša osebna, notranja, skrivna. Ustvarjali bomo na vezane plošče manjših dimenzij, z različnimi ilovicami ter gradbenim kitom, uporabljali bilahko tudi kamenčke, ploščice, vejice in druge naravne ali (ne)naravne materiale.

Milan Ketis (1992) živi in ustvarja v Mariboru in Ljubljani. Diplomiral je na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani, smer slikarstvo, z diplomskim delom Risba telesa. Študij na Akademiji v Ljubljani tudi nadaljuje in pripravlja magistrsko nalogo z naslovom Prostor duhovnosti, človek, narava in kultura. V letu 2015 se je udeležil izmenjave na University of Arts Helsinki, Academy of fine Arts, oddelek za slikarstvo. Njegova dela so bila predstavljena na več samostojnih in skupinskih razstavah doma in v tujini.

Dogodek je del programa Živih dvorišč, ki ga organizira Društvo Hiša! in je preddogodek Festivala Lent 2019.

☀ ŽIVA DVORIŠČA: Gosposka ulica 28, Maribor
☀ VEČ: www.festival-lent.si
☀ Vstopnine ni.
☀ PROGRAM FESTIVALA LENT 2019: www.festival-lent.si/program/

Podrobnosti

Datum:
16. junija, 2019
Čas:
16:00 - 19:00