Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

ŽIVA DVORIŠČA: ŠANSON IN VINO

16. junija, 2019 17:00 - 19:00

Šanson in vino nekako sodita skupaj; to je med drugimi vedel tudi Frane Milčinski – Ježek, ko je zapel takole:

Glažek vinčka hej
Pa sonček skoz posveti nej,
Da cel svet bo kt mavrca
Velbana

Nedeljsko popoldne in večer na dvorišču Slovenke ulice 13 bomo preživeli v družbi prav teh dveh “sestavin”, skozi katere se zdi svet bolj pisan in lepši.

Za šansone bosta poskrbela Matic in Metka, sicer člana skupine Strici iz ozadja. Matic na kitari in vokalu ter Metka na bas kitari in vokalu bosta predstavila svoje interpretacije bolj ali manj znanih pesmi, od starih klasik do tistih bolj modernih, od standardov, ki jih poznamo vsi, pa vse do manj znanih, alternativnih kreacij. Doslej sta dvakrat nastopila na KMŠ odru Festivala Lent, v Pisarni, na festivalu Skuštrane in bradati 2018, na festivalu Lendwirblu v Grazu, za sabo pa imata tudi nekaj uličnih nastopov v sodelovanju z društvom Hiša! In Rajzefibrom, njun najzanimivejši nastop do sedaj je bil nastop za Društvo slovenskih študentov v Grazu.

Za drugo “sestavino” večera bodo pokrbela ekološka vinogradništva Šumenjak, Zorjan in Valentan. Cilj ekološkega vinogradništva je pridelati grozdje na naraven, okolju prijazen način.

“Naša glavna skrb pri pridelavi vina so vinogradi, saj želimo, da dajejo mikroklima, tla in delo vinogradnika vinu svoj pečat. Vinogradov ne gnojimo, prav tako ne želimo uporabljati herbicidov in sintetičnih zaščitnih sredstev. Obremenitev trt je majhna. Trgamo zdravo grozdje ob primerni zrelosti. Grozdje maceriramo odvisno od sorte in stila vina, nato pa vrenje in zorenje vina bolj spremljamo kot usmerjamo, da bi bilo vino pridelano čim bolj naravno,“ pravijo pri vinarstvu Šumenjak.

Dogodek je del programa Živih dvorišč, ki ga organizira Društvo Hiša! in je preddogodek Festivala Lent 2019.

☀ ŽIVA DVORIŠČA: Slovenska ulica 13, Maribor
☀ VEČ: www.festival-lent.si
☀ Vstopnine ni.
☀ PROGRAM FESTIVALA LENT 2019: www.festival-lent.si/program/

Podrobnosti

Datum:
16. junija, 2019
Čas:
17:00 - 19:00