Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

OLDIES DIXIE BAND MARIBOR

16. junija, 2019 11:00 - 12:01

Spet se bomo družili v našem lepem parku. 🌞🌿 Z nami bodo Oldies Dixie band Maribor.

Dixieland je glasba, ki nudi obilo užitka v sproščeni improvizaciji, z neustavljivo močjo pritegne in razplamti strasti, da same igrajo. Te misli so gonilo ustvarjanja članov The Oldies Dixie Banda in neusahljiv vir njihove moči.

Zasedba, ki deluje v sklopu Godbe veteranov Štajerske – KUD Pošta Maribor, je septembra izdala svojo prvo zgoščenko Glasba in spomini ostajajo. Izbranih enajst skladb je le majhen del njihovega obsežnega repertoarja, ki nas v mislih z lahkoto zapeljejo in popeljejo med prvobitne izvajalce dixielanda v znameniti ulici Bourbon Street in Basin Street, v soparno noč ob delti Mississippija ali pa na Ezlek in na obrežje nam vsem ljube reke Drave.

🌷 Promenadni koncerti se odvijajo ob sončnih nedeljah vse do sredine septembra v paviljonu pri Akvariju, napolnijo park z glasbo in so del kulturne ter tudi turistične ponudbe mesta Maribor. Koncerte izvajajo lokalna in okoliška kulturna društva ter polepšajo obisk domačim in tujim obiskovalcem. V paviljonu bomo znova priča pestri ljubiteljski dejavnosti kulturnih društev in amaterskih kulturnih skupin, znova bodo nastopile različne godbe na pihala, komorne zasedbe, ljudski pevci in godci, folklorne skupine ter mnogi drugi.

Ob slabem vremenu prireditev odpade.
Vstopnine ni!

• ZASEDBA:
Rudi Moge, Franc Lovrenčič, Leon Repovž, Marijan Golob, Tomaž Marijan Jeglič, Božo Cvetrežnik, Branko Smrtnik in Ivek Baranja

• VEČ INFORMACIJ: http://bit.ly/2I9G6A6

Podrobnosti

Datum:
16. junija, 2019
Čas:
11:00 - 12:01