Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

VJizložbe

1. decembra, 2022 18:00 - 20:00

Kulturni inkubator, prostor, v katerem deluje vozlišče konSa, bo v decembru s svojo animacijo spremenil v akvarij Matic Gselman. Matic se igra z možnostmi, ki jih ponuja globina, ustvarjena z relacijo med projektorjem in platnom/oknom ter skozi njih ustvarja privid vodnega ribjega kraljestva.

O AVTORJU:

Matic Gselman (11.10.1990) je slovenski scenograf. Zaključil je študij arhitekture na FG Maribor ter magistrski študij scenografije na oddelku za alternativno gledališče akademije DAMU v Pragi.

V prvih letih študija je kot asistent deloval s priznanim scenografom Markom Japljem, kasneje pa ustvarjal predstave tako v institucionalnih gledališčih (SNG Maribor, LG Maribor, LG Ljubljana, Mestno gledališče Ljubljansko), kot na neodvisni sceni (KUD Moment, Gledališče GLEJ, AGRFT, DAMU Praha). Nekatere izmed njih je bilo moč videti na festivalih Borštnikovo srečanje, Poletni lutkovni pristan, Festival studentskog pozorišta (Novi Sad) …

V zadnjem času se ukvarja z raziskovanjem alternativnih uprizoritvenih praks, predvsem z vidika fizičnega in Site specific gledališča.


Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Datum:
1. decembra, 2022
Čas:
18:00 - 20:00
Kategorije:
, ,

Prizorišče

MKC Maribor