Loading Dogodki

« Vsi dogodki

 • Ta dogodek je minil.

Delavnica koncertne fotografije

1. decembra, 2022 19:00 - 2. decembra, 2022 22:00

Ali želiš ujeti prav poseben trenutek v okviru čarobnega decembra?

Vabljen_a na delavnico koncertne fotografije z Meliso Čehić, kjer bomo spoznavali načine, kako pristopiti in izdelati primeren fotografski izdelek, ki bo zajel dogajanje na koncertu. Delavnica bo potekala v prostorih Kulturnega inkubatorja in dvorane Gustaf v četrtek, 1. decembra, od 19. do 22. ure, ter v petek, 2. decembra, v središču mesta.

Na delavnici bomo ustvarili prostor, kjer se bodo udeleženci lahko s svojo fotografsko opremo utrdili ali pridobili znanje o koncertni fotografiji. Po uvodnem predavanju v Kulturnem inkubatorju se bomo odpravili na koncert v Dvorano Gustaf, kjer bomo skupaj fotografirali in na koncu pokomentirali nastale fotografije. Udeleženci se bodo dogovorili tudi za naslednji obisk prazničnega prizorišča za fotografiranje koncerta na prostem.

Delavnica se bo izvajala 1. 12. 2022 med 19.00 in 22.00 uro in 2. 12. 2022 med 15.00 in 18.00 uro.

Na delavnici bi spoznali, katera fotografska oprema je primerna za koncertno fotografijo. Skupaj si bomo ogledali nastavitve na fotoaparatih, ki ji bodo udelženci prinesli s seboj. Seznanili se bomo s primernim pristopom k organizatorju dogodka. Po predavanju bi se odpravili na koncert v Dvorani Gustaf, kjer bi skupaj fotografirali. Naslednji dan se dobimo v prostorih MKC Maribor, kjer bomo podebatirali in si ogldali nastale fotografije. Skupaj se odpravimo na otvoritev Vilinskega mesta, kjer bi zajeli začetek božičnega dogajanja v našem mestu.

PROGRAM:

 Četrtek, 1. december

 • Spoznavanje fotografske opreme v Kulturnem inkubatorju.

  Na začetku bi se seznanili s fotograsko opremo, ki je primerna za fotografiranje koncertov. V sklopu tega si bomo ogledali nastavitve in pojasnili njihov pomen. Sledi kako postaviti subjekt na fotografiji in kako se postaviti v prostoru. V delu  postprodukcije  bomo spoznali programe, v katerih lahko urejamo fotografije.

 • Praktični preizkus v dovrani Gustaf

  Skupaj se bomo odpravili na koncert v Dvorano Gustaf, kjer bomo ustvarili nekaj posnetkov. Med koncertom bodo udeleženci lahko postavljali vprašanja in poiskali pomoč.

Petek, 2. december

 • Pregled nastalih fotografij v prostorih MKC Maribor

  Ogledamo in pokomentiramo nastale fotografije.

 • Fotografiranje prazničnega vzdušja v mestnem središču

  Odpravimo se v Vetrinjski dvor, kjer fotografiramo otvoritev Vilinskega mesta.

 Prijave zainteresiranih zbiramo na e-naslovu: lina.valant.sicanovic@mkc.si

Pogoj: lastna foto oprema


Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Začetek:
1. decembra, 2022 19:00
Konec:
2. decembra, 2022 22:00
Kategorije:
, ,