Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Vizije in poezija

24. maja, 2022 18:00 - 4. junija, 2022 18:00

Vizije in poezija

Slikarska razstava

Razstava bo odprta med od 24. maja do 4. junija 2022,
od ponedeljka do petka od 17. do 19. ure, v soboto od 10. do 12. ure,
nedelja in prazniki zaprto.


Otovoritev razstave bo v torek, 24. maja 2022, ob 18. uri.

Na otvoritvi bo Ana Lina Vodušek poleg slik predstavila še pesmi v prozi, ki jih bo sama recitirala.
Ob klavirju bosta Nevenka Orešič Leban in Igor Orešič.


Ana Lina Vodušek
Rojena je bila 4. maja 1979 v Ljubljani. Že deset let dela kot specialistka onkologije in radioterapije na Onkološkem inštitutu v Ljubljani, leta 2015 pa je doktorirala na Medicinski fakulteti UE Ljubljana. Trenutno  deluje v timu za zdravljenje pljučnega raka. Od leta 2017 je zaupnica Sindikata za zdravnike in zobozdravnike FIDES OI.
Leta 2017 je zaključila uvodni študij skupinske analize v Ljubljani ter se decembra 2020 vpisala na študij skupinskega psihodinamskega organizacijskega konzaltinga v Beogradu. Rada ima delo v skupinah, bodisi kot članica ali kot voditeljica. Vodi kreativne delavnice v marketingu in turizmu.
Po štiridesetem letu je začela bolj poslušati svoj notranji glas, ki se je že od malih nog rad izražal skozi slikanje. V času epidemije je svoja težja čustva, predvsem nemoč, strah, paranojo, jezo in žalost, začela prelivati v barve, na papir. Na začetku je ustvarjala s pastelnimi barvami, kasneje pa je začela slikati tudi z oljnimi. Skozi študij v Beogradu je ugotovila, da ji slikanje pomaga tudi pri učenju in pri kreativnih delavnicah v sklopu dela s klienti. Predvsem pa v slikanju uživa, se popolnoma odklopi, najde zatočišče in prostor za svojo ustvarjalnost.

Tatjana Mijatovič
Slikarka živi in ustvarja v Radencih. Zaznamuje jo izjemna življenjska energija, ki jo prenaša v likovna dela. V likovni karieri se je predstavljala s številnimi samostojnimi razstavami, sodeluje pa tudi na skupinskih razstavah, likovnih delavnicah, kolonijah in simpozijih, tako doma kot v tujini. Je izredno družbeno angažirana. Njeno poslanstvo je  povezovanje likovnih umetnikov, gospodarstvenikov, turističnih delavcev in široke likovne publike, bodisi v vlogi iniciatorke, soorganizatorke ali organizatorke likovnih srečanj, likovnih razstav, kolonij in drugih kulturnih projektov, ki so tudi humanitarnega značaja. Bila je DOSOR-jeva prostovoljka (Dom starejših občanov Radenci ), kjer je skrbela za predstavitev likovnih umetnikov in bila kuratorka njihovih likovnih kolonij. Osem let je bila tudi uspešna vodja Likovnega društva Gornja Radgona. V domačem kraju je s prijatelji ustanovila zavod MIKSeR, s katerim pripravlja dogodke z namenom, da kulturo  približa domačemu občinstvu.

Igor Orešič, 
arhitekt in pianist, je bil rojen leta 1943 v Rušah. Diplomiral je na Fakulteti za arhitekturo in hkrati uspešno zaključil študij klavirja na Akademiji za glasbo. Kot arhitekt je deloval v Mariboru, Zürichu in New Yorku, kjer se je poglobil tudi v umetnost izdelave mozaika.
Njegova najpomembnejša dela na tem področju so mozaik v protokolarnem objektu Brdo pri Kranju in mozaik v Hiši stare trte v Mariboru, ki velja za največji talni mozaik v Sloveniji.
Kot slikar sodeluje na razstavah in slikarskih kolonijah v Sloveniji in tujini, za svoje delo pa je prejel več nagrad. V letih 2016, 2017 in 2018 je sodeloval na pariškem Salonu SNBA, v Carousselu du Louvre. Leta 2018 je sodeloval na razstavi »Umetniki sveta« v Cannesu. V Franciji je leta 2019 za delovanje na področju umetnosti prejel srebrno medaljo »Arts-sciences-lettres«.


 

Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Začetek:
24. maja, 2022 18:00
Konec:
4. junija, 2022 18:00
Kategoriji:
,

Prizorišče

Sodni stolp

Organizator

Narodni dom Maribor