Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Vilinsko mesto 2021

1. decembra, 2021 16:00 - 30. decembra, 2021 16:00

Pravljični festival ustvarjalnosti, doživetij in svetlobe

Vabimo vas, da spremljate spletno stran Vilinsko mesto, FB stran Vilinsko mesto in Instagram Vilinsko mesto, da boste prvi izvedeli, kaj, kam in kako!

Oglejte si tudi:

Koledar dogodkov Vilinsko mesto I Programska knjižica Vilinsko mesto

Program festivala Vilinsko mesto bo prilagojen trenutnim ukrepom in razmeram.

Za posamezne prireditve je potrebna vstopnina!

Še malo in popoldnevi se bodo zavili v temo. Juhu! To namreč pomeni, da bodo kmalu zažarele lučke Vilinskega mesta 2021.

Vilinsko mesto so čarobni kotički, ulice, dvorišča, izbe in razstavišča v središču Maribora, kjer se bodo ves december odvijale raznolike kulturne prireditve in ustvarjalne delavnice za vse generacije. Tradicionalni decembrski festival, ki pod pordelimi noski riše široke nasmehe, premrle dlani pa segreva z navdušenimi aplavzi, bo na številnih prizoriščih v mestu gostil izbrane umetnike, obrtnike in druge ustvarjalce z raznolikimi dogodki in programi za vse otroke – tiste taprave in tiste po duši. Skupaj se bomo igrali, ustvarjali in družili ter poskrbeli, da bodo zadnji tedni leta polni radosti in svetlobe.

Jedro dogajanja bo seveda v čarobnem Vilinskem dvoru, kjer si bodo oder delile glasbene, lutkovne in gledališke predstave. Tu bodo tudi priljubljene ustvarjalne delavnice, pa plesne in DJ delavnice, čitalnica, igralnica, pravljice, razstave, stara obrt, predavanja in še in še stvari, ki bodo razburkale domišljijo ter nakravžljale možgančke. Večerni glasbeni program, ki bo še posebej bogat ob adventnih vikendih in počitnicah, pa bo dodobra razgrel tudi grla in noge. Plesali bomo in peli.

Za iskrice v očeh bodo znova poskrbele svetlobne postavitve Lumina. Ta priljubljena vila je letos našla nov kotiček mesta – v siju njene svetlobe bo zasijal eden od mariborskih parkov. Ne bomo izdali kateri, saj ga ne boste mogli spregledati. Nova prizorišča letos dobijo tudi ulični artisti, ki jih v mesto pripelje Ana Mrzla. Skupaj z njimi bomo rajali in razgrajali vse do trenutka, ko bo treba v slovo pomahati dedku Mrazu. Z njim se bodo poslovili tudi vile in vilinci.

A dotlej je še daleč. Natančno mijljavžntmilijonovsedemnajsttisočinpet čudovitih in nepozabnih vilinskih trenutkov.


Za nakup vstopnic in ogled dogodkov velja PCT pogoj.


Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Začetek:
1. decembra, 2021 16:00
Konec:
30. decembra, 2021 16:00
Kategorije:
, , , , , ,

Organizator

Narodni dom Maribor