Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Tatovi podob

2. junija, 2022 21:00

10€

Tatovi podob

Gledališka predstava

Spremljevalni program 57. Festivala Borštnikovo srečanje


Emanat v okviru 57. Festivala Borštnikovo srečanje.

Tehnoburleska Tatovi podob je nema komedija telesa, ki parodira okorelost družbenih vlog. Nekritično si prisvaja, kopira in lepi ženstvenost, moškost, družinska razmerja, mačizem in druge izprijene družbene vloge, ki po krivem veljajo za normativne.
Ko se “tatovi” povsem razgalijo in sloj za slojem odvržejo družbene preobleke, ne pridejo do bistva, temveč ugotovijo, da je bistvo ništrc, uprizorjene travestije telesa pa opij, ki dela bivanje znosno. Ta zabavna igra v preoblačenju in ekscesno vedenje nastopajočih sta posledica velike zgodovinske osvoboditve seksualnosti in teles posameznikov iz družbenih spon.
Redne, modularne, presenetljive, nikoli enake in predvsem umetniško-družabne večere tehnoburlesk so skozi najrazličnejše oblike sodelovanja vzpostavile_i sodelavke_ci kolektiva Feminalz.
Ta burleskni kolektiv, ki pod okriljem zavoda Emanat deluje že devet let, je ustvaril že več kot šestdeset različnih točk, ob vsaki izvedbi pa z uspešnimi strategijami apropriacije in reciklaže poskrbi za povsem novo izkušnjo.

Dogodek traja 1 uro 20 minut in nima odmora.


Cene vstopnic: 10 € redna prodaja, 8 € predprodaja (20. 5. -16. 5. 2022)
Prodaja vstopnic: blagajna SNG Maribor, boxoffice@sng-mb.si, mojekarte.si, Informacijsko središče Cankarjevega doma, mobilna aplikacija 57. FBS

 

 

Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Datum:
2. junija, 2022
Čas:
21:00
Cena:
10€
Kategoriji:
,

Organizator

Narodni dom Maribor