Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Tajda Stiplovšek Jug – Sel / The Messenger

8. marca 00:00 - 19. aprila 00:00

Razkol med naravo in tehnologijo je zasidran globoko v zahodni tradiciji razumevanja civilizacijskega napredka, čeprav gre za ločitev, ki so jo v Evropi zavračali že romantični misleci.

Vabljeni na otvoritev razstave v petek, 8. 3. 2024, ob 19. uri.

Kuratorka razstave: Anja Seničar

Ob vse večji ozaveščenosti o podnebnih spremembah prostori razprav postajajo zasičen s polarizirajočim zavračanjem znanosti in tehnologije, vse bolj zacementiran dualizem naravno = dobro, umetno = slabo, pa dodaja k občutku nemoči in “tehno pesimizmu”, da bi nam ista tehnologija, s katero smo spremembe v naravi pospešili, lahko tudi pomagala preprečiti najhujše.

Dela na razstavi Sel/The Messenger poskušajo vzpostaviti komunikacijo, ki se v šumu sodobnega diskurza o naravi in tehnologiji vse bolj izgublja. Iščejo vzporednice med naravnimi evolucijskimi prilagoditvami in tehnološkim, s cepljenjem kablov in žic na drevesne gmote poskušajo ponovno vzpostaviti prevodnik med umetnim in organskim, ter odpreti komunikacijske kanale med človekom in naravo. Umetnica idejo komunikacijske mreže v naravnem okolju razširi na globalne razsežnosti in raziskuje ali je v premagovanju gromozanskih razdalj narava naš zaveznik ali grožnja krhki komunikacijski mreži, ki povezuje sodobni svet v času tektonskih geopolitičnih premikov.

Povzetek obrazstavnega besedila kuratorke razstave Anje Seničar

Razstava bo na ogled od 8. 3. 2024 do 19. 4. 2024.

Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Začetek:
8. marca 00:00
Konec:
19. aprila 00:00
Kategoriji:
,

Organizator

Galerija Tkalka