Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

SOBOTA ZA DRUŽBO: TRI UGANKE, PRAVLJICA IN LUTKOVNA DELAVNICA

29. maja, 2021 10:00 - 11:00

Ste že slišali pravljico o očetu in sinu in kralju? In o prvem sončnem žarku, o čevljih in najlepšem šopku rož? Še ne? Vse našteto se razkrije v stari slovenski ljudski pravljici z naslovom Tri uganke. Spoznajmo jo in si jo izposodimo za pripravo lutkovne predstave.
Oče in sin sta živela v deželi, kateri je vladal kralj, ki ni maral starejših ljudi. Tako so ti lahko le čakali bridkega konca. A sin se odloči, da bo svojega ostarelega očeta skril in ne bo upošteval kraljevih navodil. Napočil je dan, ko je kralj želel omožiti svojo hčer. Snubcem je zastavil tri na videz preproste uganke. Kaj mislite, kdo bo znal odgovoriti nanje? Našpičite ušesa, naoljite možganski stroj in ustvarjalna čarovnija se lahko začne!
V spletni delavnici bomo izdelali posebne lutke, ki jim pravimo javajke, razgibali bomo svoje čute in se podali v svet lutk.
Število mest je omejeno. Prijave so obvezne do 25. 5. 2021 na tej povezavi: PRIJAVA
Spletne aktivnosti
TRI UGANKE, slovenska ljudska pravljica
SPOZNAJMO JAVAJKE, spletna delavnica in ustvarjalni izziv
IZURI SVOJE ČUTE, ustvarjalna igralnica in ustvarjalni izziv
Organizator si pridružuje pravico do spremembe programa.
Organizator: Zavod MARS Maribor v sodelovanju z Bibi Bobnar. Dogodek je sofinanciran s strani Mestne občine Maribor, Zavoda RS za zaposlovanje in Ministrstva za javno upravo.

Podrobnosti

Datum:
29. maja, 2021
Čas:
10:00 - 11:00