Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

KONS @ INKUBATOR // BRIDA: DIY – KAKO SLIKATI KOLEKTIVNO

27. maja, 2021 16:00 - 19:00

KonS – Platforma za sodobno raziskovalno umetnost in Mladinski kulturni center Maribor v četrtek, 27. maja, ob 16. uri vabita mlade med 9. in 14. letom na brezplačno delavnico kolektivnega slikanja.
V maju in juniju v Inkubatorju gostuje ekipa pravih tehnoloških odštekancev, ki svoje delavnice razvijajo z mislijo na interaktivnost in z namenom, da intermedijo na čim preprostejši in zabaven način približajo otrokom! V treh delavnicah bomo dodobra spoznali njihov pogled na tehnologijo in z zabavnimi aktivnostmi sestavljali, slikali, programirali in se igrali.
DIY je interaktivna delavnica oziroma performans, kjer sodelujoči na podlagi zvočnih navodil slikajo. Performans temelji na programski aplikaciji, ki lahko vsako sliko spremeni v zvočna navodila kako jo naslikati. Na podlagi dobljenih zvočnih navodil sodelujoči vstopijo v proces nastajanja umetniškega dela. Delavnica je zanimiva, ker z uporabo tehnologije de-konstruira likovni proces do te mere, da postavi pod vprašanje vse konsolidirane temelje likovnega ustvarjanja.
Delavnice so namenjene otrokom med 9. in 14. letom in so brezplačne. Za udeležbo ni potrebnega predznanja in dodatnega orodja. Material za izdelavo bodo udeleženci prejeli na delavnici, izdelan prototip pa bo njihova last in ga bodo lahko odnesli domov.
Število udeležencev je omejeno na 7 udeležencev, zato je potrebno izpolniti prijavnico na tej povezavi oz. s klikom na gumb “Prijavi se”. V primeru, da bo število prijavljenih omejitev preseglo, bomo organizirali dodatni termin in vas o novem datumu tudi obvestili.
PRIJAVI SE

Delavnice za otroke in mlade, ki jih izvajamo v okviru projekta KONS, predstavljajo serijo razburljivih in navdihujočih raziskovanj, učenja in ustvarjanj. Izvajamo jih, da bi bolje razumeli najsodobnejša dognanja v znanosti in novih tehnologijah, ki jih preko raziskovalne umetnosti premišljamo za posameznika in družbo.
Delavnice se izvajajo ob upoštevanju odlokov o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom sars-cov-2.

Projekt KONS vzpostavlja mrežo vozlišč in laboratorijev po vsej Sloveniji, ki se medsebojno dopolnjujejo v ekosistem dejavnosti za kritičen razvoj prihodnosti.
Whatever it is, the way you tell your story online can make all the difference.
Projekt konS – Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je bil izbran na javnem razpisu za izbor operacij “Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Podrobnosti

Datum:
27. maja, 2021
Čas:
16:00 - 19:00