Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

SobaZaGosteMaribor: Ren Gregorčič »Postavljeno na-mesto sonca«

15. julija, 2022 19:00

V petek, 15. 7. 2022, te ob 19.00 vabimo v K18WD-30, Razstavišče Vetrinjski, na otvoritev razstave avstralsko-slovenskega umetnika, v kateri obravnava dve strukturi, ki označujeta meje prehodov.

Razstava bo v K18WD-30, Razstavišče Vetrinjski (Vetrinjska ulica 30) na ogled do 19.19.avgusta,avgusta, vsak delavnik med 13.0013.00 in 18.00.18.00.

Razstava avstralsko-slovenskega umetnika Rena Gregorčiča (Melbourne, Avstralija) “Postavljeno na-mesto sonca” obravnava dve strukturi, ki označujeta meje prehodov: serijo drevesnih linij v zaščitnem pasu v avstralski prestolnici Canberra (mesto je v petdesetih letih 20. stoletja v celoti zasnoval ameriški arhitekt Walter Burley Griffin) in dva od štirih kipov zmajev na betonskem Zmajskem mostu v Ljubljani. Razstava se ukvarja s kodifikacijo prehoda in načini pogajanj o fiksnih strukturnih sistemih. Vključuje video, fotogrametrijo in zvok, sama predstavitev pa se umešča kot odziv na arhitekturo Vetrinjskega dvora.

Ren Gregorčič

je avstralsko-slovenski umetnik, kurator, ki deluje na področju kiparstva in prostorskih praks. V svojem delu se ukvarja predvsem z raziskovanjem materialov in prostorskih konfiguracij urbanih krajin ter z razmerji med materialnostjo, obliko, strukturo in močjo. Gregorčičeva doktorska raziskava na Avstralski državni univerzi temelji na njegovi umetniški praksi. Pri tem se osredotoča na raziskovanje sodobnih industrijsko proizvedenih betonskih izdelkov in urbanih struktur iz litega betona. Cilj študije je ustvariti korpus kritičnih raziskav in umetniških del o prevladi betona kot urejevalnega sistema in okoljskega posrednika. Gregorčič je trenutno prejemnik štipendije v Sloveniji v okviru Ameriško-slovenske izobraževalne fundacije (ASEF).

Podrobnosti

Datum:
15. julija, 2022
Čas:
19:00
Kategoriji:
,

Prizorišče

K18WD-30