Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Luftamo: ŠALAMUN

15. julija, 2022 20:30 - 22:30

Dajmo še malo preluftat!

Na drugem koncertu v okviru poletnega cikla LUFTAMO bo zaigrala skupina Šalamun.

Štiričlanski alternativni rock band Šalamun (stilizirano kot Шаламун) sestavljajo Luka Bauman, Niki Fišer, Don Korez in Denis Krajnc. Skupina se je oblikovala leta 2016, ime pa nosi po pesniku Tomažu Šalamunu. Stilizirajo ga v cirilici zaradi Viktorja, originalnega bobnarja, ki se je po življenju v Sloveniji moral vrniti v rodno Makedonijo.

Igrajo avtorsko glasbo, besedila so v slovenskem jeziku. Čeprav izvirajo z različnih koncev Štajerske, se ponosno identificirajo kot ptujski band. Za to mesto pravijo, da je del njihove identitete, kjer skupno preživijo največ časa, tam pa tudi vadijo. Podpora lokalne scene jim veliko pomeni, leta 2018 so bili tudi uvrščeni na kompilacijo Ptuj še ni gotof, izdano pod okriljem KUD Fürstova hiša, ki je predstavljala pregled aktualne ptujske glasbe iz različnih žanrskih vod, s poudarkom na mlajših in novih glasbenim zvrsteh in skupinah.

Fantje zdaj že kar nekaj let s svojevrstnim alternativnim rock-punk-grunge stilom ružijo po ptujskih kleteh in majhnih vlažnih prostorih, vse bolj pa so poznani tudi večjim prizoriščem. V letošnjem letu smo jih tako lahko spremljali tudi na Festivalu Scena.

Pričetek koncerta je ob 20.30 uri, vstop je prost.


LUFTAMO je poletni cikel koncertov v Pekarni, zasnovan kot dopolnitev rednega koncertnega programa v klubu MC Pekarna. Gre za brezplačne open-air dogodke, ki se bodo vse do septembra odvijali vsak petek zvečer na dvorišču KC Pekarna, namenjeni pa so tako rednim obiskovalcem kot tudi širši javnosti.

Zakaj ravno LUFTAMO? Ker ne gre le za odlično energijo, ki bo nedvomno osvežila vroče poletne večere, ampak ker s programom, ki temelji na kolažu glasbenih žanrov, poudarjamo raznolikost in dostopnost – tudi za ušesa, ki se sicer nekoliko manj obračajo za pekarniško alternativo. Koncerti LUFTAMO tako niso premor od odlične glasbe, ampak zgolj prevetritev, ki bo v Pekarno prinesla nekaj za vse glasbene okuse.

Na našem poletnem odru bodo nastopili izvajalci iz različnih žanrov, ki nagovarjajo poslušalce iz vseh (glasbenih) smeri, hkrati pa bodo še naprej ohranjali avtentičnost in duh lokalne skupnosti.

Povejte naprej: ob petkih luftamo Pekarno!

V primeru slabega vremena se dogodki prestavijo v MC Pekarna. Za sprotne informacije spremljajte naše kanale in spletno stran kluba.


Dejavnosti Društva IndiJanez podpirajo Mestna občina Maribor, Urad Republike Slovenije za mladino in Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti.


Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Datum:
15. julija, 2022
Čas:
20:30 - 22:30
Kategorije:
, , ,

Prizorišče

Dvorišče KC Pekarna

Organizator

KC Pekarna