Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

SKRB(STVO) – voden ogled »Ritmi skrbi« in pogovor z umetnico

12. junija 18:00

12. 6. 2024 ob 18.00, OBRAT

SKRB(STVO) – voden ogled »Ritmi skrbi« in pogovor z umetnico

V sredo, 12. 6. 2024, te ob 18.00 vabimo v OBRAT – prostor umetnosti in participacije, na
pogovor med umetnico Danico I. J. Knežević in kuratorko Teri Szűcs. Dogodek je del raziskovalnega rezidenčnega projekta SobaZaGosteMaribor, IZGRADNJA SKRBSTVA / CONSTRUCTING CARE.

Pridruži se nam na vodenem ogledu razstave Danice I. J. Knežević »Ritmi skrbi«, pogovoru med med umetnico Danico I. J. Knežević in kuratorko Teri Szűcs ter občinstvom.

Danica I. J. Knežević s svojo umetniško prakso daje vidnost izkušnjam in okoliščinam skrbstvenega dela, njegovim kompleksnim vlogam in položajem. Njeno izhodišče je najpogosteje vez intimnosti, ki se spleta med osebama v skrbstvenem odnosu. V to dinamično povezavo, ki je pogosto tabuizirana in razvrednotena, imamo le redko vpogled; Knežević pa gledalce in gledalke nežno in pogosto z veliko mero humorja povabi vanjo. V performansih občinstvo subtilno uvaja v procese, ki vključujejo dve enako pomembni telesi, telo oskrbovalke in oskrbovanke.

Ready to Hand, Endurance Performance, 2017. Foto: Anthony Gattari

Na razstavi si lahko ogledamo njena dela, kjer posebej poudarja telo negovalke in se posveča prostorom, v katerih poteka skrbstveno delo. Njena performativna dela preveva ritmičnost, ki razkriva inherentno ponavljajočo se naravo skrbstvenega dela.


Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Datum:
12. junija
Čas:
18:00
Kategorija:

Prizorišče

OBRAT

Organizator

obrat