Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Maribere: Človek gora

12. junija 18:00

Deček gre na svoje prvo samostojno potovanje poiskat najmočnejši veter, ki bo pomagal dedku na njegovem zadnjem potovanju. Najmočnejši veter živi na najvišji gori in pot do tja je dolga ter nevarna. Otrokova pot mu prinese ogromno novih izkušenj in raznovrstne nove prijatelje.
Zgodba na nekaj straneh slikovito prikaže pomembnost odnosa med dedkom in fantom. Risba in beseda se v risoromanu odlično dopolnjujeta in presegata ena drugo. V kratki zgodbi doživi otrok pomembne življenjske lekcije, ki mu bodo v oporo pri nadaljnjem življenju. Kljub kratkemu formatu in risbi, pa ta risoroman ni samo za otroke, saj lahko v zgodbi najdemo nekaj zase, ne glede na življenjsko obdobje. Odpira teme minljivosti, odkrivanja sveta, pomembnosti odnosov in prijateljstev ter mnoge
druge.

Séverine Gauthier (1977), ki je študirala angleščino sprva v Franciji, kasneje v Angliji, je prispevala besedni del zgodbe. Amélie Fléchais (1989) je poskrbela za slikovni del zgodbe. Diplomirala je leta 2011 na ESAAT (École supérieure des arts appliqués et du textile – Visoka šola za uporabne umetnosti in tekstil). Knjiga je med drugim prejela tudi priznanje Zlata hruška za kakovostno mladinsko knjigo, ki ga podeljuje Mestna knjižnica Ljubljana.

Vabljeni!

Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Datum:
12. junija
Čas:
18:00
Kategoriji:
,

Prizorišče

Vetrinjski dvor

Organizator

MARIBERE