Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Razstava Prostor in čas

10. maja, 2022 19:00 - 9. junija, 2022 19:00

Akademija za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani v sodelovanju z Galerijo Media Nox vabi na razstavo izbranih zaključnih del študentov dodiplomskega in magistrskega programa Unikatno oblikovanje / steklo, ustvarjenih pod mentorstvom prof. mag. Tanje Pak. 

S svojimi skulpturalnimi deli in prostorskimi postavitvami v steklu se bodo predstavili diplomski in magistrski študentje usmeritve steklo na Oddelku za industrijsko in unikatno oblikovanje, Akademija za umetnost in oblikovanje v Ljubljani, Univerza v Ljubljani.

Razstavljajo:

  • Renato Arnejčič
  • Kim Benkovič
  • Brigita Gantar
  • Brina Kavčič
  • Meta Mramor
  • Nika Šantej

Dela so nastala pod mentorstvom prof. mag. Tanje Pak.

Odprtje razstave bo v torek, 10. maja 2022 ob 19.u ri. Razstava bo odprta do 9. junija 2022.

O RAZSTAVI

Prostor in čas je razstava izbranih zaključnih del študentov dodiplomskega in magistrskega programa Unikatno oblikovanje / steklo na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani, ustvarjenih pod mentorstvom prof. mag. Tanje Pak.

Prostorske postavitve, posebej prilagojene umestitvi v galerijo Medianox,  predstavljajo multiverzum občutenja raznolikih svetov mladih ustvarjalcev. Ti se nam odkrivajo bodisi skozi osebne zgodbe, od intime do trkov z zunanjim svetom, neredko pa se z jasno gesto opredelijo tudi do problemov družbe in okolja.

Študij na usmeritvi steklo smeri Unikatno oblikovanje je izrazito individualiziran in stavi na prehajanje med različnimi polji umetniškega delovanja in izražanja.  Spodbuja samostojnost, raziskovanje, iniciativo in kritičen pristop. Pedagoško delo zaupa v dialog s študenti, pedagogova beseda je predvsem izhodišče, izziv – morda, kadar je potrebno, kažipot. Senzibiliteta pa je, v duhu vse izrazitejših individualnih poetik sedanjega časa, individualna in pot do izraza prav tako. Vsak avtor išče sebi lastno senco, ki ga izrisuje v svetlobi, in jo daje nam v premislek.

Prof. mag. Tanja Pak
Vodja smeri Unikatno oblikovanje / steklo in keramika, ALUO, UL


Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Začetek:
10. maja, 2022 19:00
Konec:
9. junija, 2022 19:00
Kategoriji:
,

Prizorišče

Media Nox