Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Razstava fotografij: Usmeriti pozornost na Gazo

23. aprila 19:00

23. 4. 2024 ob 19.00, park KC Pekarna

Razstava fotografij: Usmeriti pozornost na Gazo

V ponedeljek, 23. 4. 2024, te ob 19.00 vabimo v park Kulturnega centra Pekarna na otvoritev razstave dokumentarnih fotografij Usmeriti pozornost na Gazo/ Shed light on Gaza.

Gaza se po več kot polletnem izraelskem bombardiranju, izvajanju genocida nad Palestinkami_ci in totalnem obleganju, ki je onemogočilo dostop do elektrike, vode, hrane, zdravstvene oskrbe in humanitarne pomoči, pogreza v temo, kolektiv dokumentarnih fotografov_inj Activestills daje na voljo zbirko fotografij, ki jih je fotograf Mohammed Zaanoun posnel v Gazi v novembru 2023, da bi se le-te razstavile na javnih mestih.

Posameznike, skupine in kolektive vabijo, da te fotografije razstavijo na ulicah, javnih prostorih ali v središčih skupnosti ter tako ozaveščajo o dogajanju v Gazi in podprejo globalno mobilizacijo za ustavitev množičnega bombardiranja in genocida, ki ga izvajajo izraelske kolonialne sile. Ukrepati moramo zdaj in pozvati tudi Vlado RS naj neha podpirati genocid in naj uvede sankciej proti Izraelu.

Kolektiv Activestills od leta 2005 prireja ulične razstave za ozaveščanje o palestinskih pravicah in boju za svobodo. Prepričani so, da je treba ulice ponovno izkoristiti za politično udejstvovanje, zato pozivajo aktiviste_ke in ljudi vesti, naj te fotografije razširijo v svojih skupnostih in tako pozornost usmerijo Gazo.


Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Datum:
23. aprila
Čas:
19:00
Kategoriji:
,

Prizorišče

Park KC Pekarna