Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Prešernov dan v UGM

8. februarja 10:00 - 18:00

Umetnostna galerija Maribor ob Prešernovem dnevu široko odpira svoja vrata in vabi v zavetje vizualne umetnosti.

10.00‒18.00: UGM + UGM Kabinet + UGM Šop
11.00‒18.00: UGM Studio

Na slovenski kulturni praznik bo vstop v UGM brezplačen!

11.00: Gregor Pratneker / Cvetoči travnik
UGM Šop (Strossmayerjeva ulica 6)

  • Ob 11.00 vas vabimo na otvoritev prodajne razstave Cvetoči travnik, s katero se predstavlja mariborski umetnik Gregor Pratneker. Avtor se v zadnjem ustvarjalnem obdobju posveča predvsem krajinam. Narava, še posebej gozdovi so del njegovega vsakdana že od otroštva, prostor čudes, strahu in upanja.

Spekter. 70 let Zbirke UGM
UGM (Strossmayerjeva ulica 6)

  • V letu, ko praznujemo 70 let, vabimo k obisku nove občasne postavitve naše zbirke. Tokratno postavitev je zasnoval oblikovalec David Tavčar, ki je v preteklem letu prečesal Zbirko UGM in iz nje izbral več kot 250 umetnin, ikoničnih, manj znanih ali prvič razstavljenih, ter jih v sedmih sobanah in dveh dvoranah postavil v razgibano avtorsko doživetje

Mladen Stropnik / Pristava–Gaberke–Veleje
UGM Studio (Trg Leona Štuklja 2)

  • Še zadnji dan ujemite razstavo Pristava–Gaberke–Veleje, ki predstavlja izbor del Mladena Stropnika. Z beleženjem »slikovitih in edinstvenih prizorov iz vsakdanjega življenja«, kot to poimenuje avtor, Stropnik pred gledalcem razpira humorne situacije, podaja spontane domislice in raznolika razpoloženja.

Lara Jeranko Marconi / Norec
UGM Kabinet (Strossmayerjeva ulica 6)

  • Obiščite razstavo del Lare Jeranko Marconi, slikarke in ilustratorke iz Kopra, ki je nastala v sodelovanju z Obalnimi galerijami Piran. Navidezno normalen kontekst z elementi absurda, ki ga zaznavamo v delu primorske umetnice, zahteva od gledalca pozornost in zbrano opazovanje.

Povezava do originalnega članka