Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Pozni popoldan s prostovoljkami_ci Evropske solidarnostne enote

9. aprila 17:00

9. 4. 2024 ob 17.00, TOTI DCA

Pozni popoldan s prostovoljkami_ci Evropske solidarnostne enote

V torek, 9. 3. 2024, te ob 17.00 vljudno vabimo v prostore TOTI DCA (Gorkega ulica 34, 2000 Maribor) na spoznavni popoldan s prostovoljkami_ci iz tujine.

Güneş Damla Biçer (Turčija), Jasmina Ibrahimović (Bosna in Hercegovina) in Zvonimir Florijančić (Hrvaška) nas bodo popeljale_i na kratko virtualno potovanje na katerem bomo slišale_i veliko zanimivega o njihovih rojstnih mestih in regijah s poudarkom na hrani, kulturi, zgodovini ter naravnih lepotah. Güneş, Jasmina in Zvonimir v okviru programa Evropska solidarnostna enota kot prostovoljke_ci preživljajo 10 mesecev v naši organizaciji.

Izvedele_i boste več o “gradu na zrnu soli” in o tem, zakaj je “cijela Tuzla jednu kozu muzla”! Če se slučajno odpravljate v Tuzlo ne pozabite vzeti s seboj kopalk, pripravite se na okušanje Tuzlanskega piva in zavedajte se, da je burek sveta stvar – vse ostalo so pite!

V sosednji deželi, tako Bosne kot Slovenije, se na trgovski poti nahaja kultni Čingilingi, kjer se srečujejo vsi, še posebej tisti, ki se odpravljajo proti industrijskemu mestu. Nekdaj veliko mesto sladkorne in usnjarske industrije, mesto s tovarno vžigalic, mlekarsko mesto – slavonski Osjek.

Nazadnje boste slišali Ismirju o mestu, ki ga je Amazonka Smirna poimenovala po sebi in ki je znano po mucah, vetru in tjulnjih!

Poleg fotografij in zanimivih zgodb kot so te lahko pričakujete tudi nekaj domačih prigrizkov, ki se tradicionalno pripravljajo za ramazanski bajram. Po predstavitvah namreč sledi druženje, kjer bomo neformalno izmenjale_i vtise in izkušnje.

Dogodek organiziramo v sodelovanju s TOTI DCA in bo potekal v bosanskem, angleškem in slovenskem jeziku. Izveden bo s podporo programa Evropska solidarnosta enota in NA Movit.


Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Datum:
9. aprila
Čas:
17:00
Kategorija:

Prizorišče

TOTI DCA

Organizator

toti dca