Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Delovanje Organizacije Združenih narodov iz prve roke

9. aprila 15:00

Predavanje

Na Oddelku za geografijo FF Univerze v Mariboru bomo 9. aprila 2024 gostili Mag. Andraža Melanška, ki nam bo predstavil delovanje OZN. Nedavno je zaključil službovanje v okviru mirovne misije MINUSMA v Maliju.

Mag. Melanšek je leta 2006 diplomiral na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani in leto kasneje magistriral na Univerzi v Cambridgeu iz mednarodnih odnosov. Od leta 2010 do konca leta 2023 je bil redno zaposlen v sekretariatu OZN kot eden izmed šestih Slovencev, ki so uspešno opravili sprejemne teste. V svoji karieri je služboval na Dunaju, Haitiju ter Kosovu in v New Yorku, Afganistanu, Iraku ter Maliju.

Trenutno končuje drugi letnik doktorskega študija humanistike in družboslovja na Univerzi v Ljubljani kjer proučuje vpliv implementacije norm na njihovo preživetje na primeru mirovnih operacij OZN.

Mag. Melanšek bo predstavil pomen in vlogo OZN v mednarodni skupnosti ter osebne izkušnje s terena v Maliju. Mali je zahodnoafriška država, ki je že skoraj desetletje v primežu oboroženega konflikta med različnimi uporniškimi in terorističnimi skupinami ter oblastmi v Bamaku.

Predavanje je odprto za javnost in bo potekalo 9. aprila 2024 ob 15:00 v amfiteatru Filozofske fakultete Univerze v Mariboru.

Vprašanja lahko naslovite na peter.kumer@um.si


Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Datum:
9. aprila
Čas:
15:00
Kategorija:

Organizator

Univerza v Mariboru