Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Otvoritev Muzeja Alfija Nipiča

29. junija 18:00

Jarenina praznuje: Otvoritev prenovljene nekdanje šole, razstave Alfija Nipiča in veliki koncert!

Vabimo vas na nepozaben dogodek v soboto, ki bo zaznamoval otvoritev prenovljene nekdanje jareninske šole v starem vaškem jedru. Praznovanje se bo začelo ob 18. uri s kulturnim programom na vaškem trgu pri cerkvi, kjer boste lahko uživali v nastopih Male pihalne godbe Neuvirtovi Štajerci in Mažoretne in twirling skupine Občine Pesnica.

Osrednji del dogodka bo ob 20. uri slavnostna otvoritev prenovljene šole, ki bo prerasla v sodoben kulturni center. V sklopu otvoritve boste lahko spoznali tudi stalno razstavo z naslovom “Ostal bom muzikant”, posvečeno življenju in delu legendarnega slovenskega pevca narodnozabavne glasbe Slavka Avsenika. Razstava bo predstavila njegovo bogato glasbeno pot, od začetkov do vrhuncev kariere, vključno z zmagami na Popevki vesele jeseni, sodelovanjem z Ansamblom bratov Avsenik, uspešno samostojno kariero, nastopi doma in v tujini ter številnimi nagradami. Razstavo je strokovno vodil Muzej narodne osvoboditve Maribor.

Veliki finale večera pa bo ob 21. uri koncert Alfija Nipiča z izjemnimi gosti: Nino Pušlar, Darjo Gajšek in 6pack Čukurjem. Ne zamudite te enkratne priložnosti, da uživate v vrhunski glasbi in plesu v čudovitem ambientu prenovljenih prostorov!

V prenovljeni stavbi boste poleg razstave našli še večnamensko dvorano, trgovino z lokalnimi izdelki in spominki, prostore lokalnega turističnega društva ter vinoteko z lokalnimi vini.

Pridružite se nam pri praznovanju in uživajte v bogatem kulturnem programu, glasbenih nastopih ter spoznavanju dediščine Slavka Avsenika v čudovitem ambientu prenovljenih prostorov.

Veselimo se vašega obiska!


Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Datum:
29. junija
Čas:
18:00
Kategorija: