Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Operna noč – Prestavljeno

31. maja 20:30

Operna noč – Prestavljeno

Koncert

Cena vstopnice: Vstop je prost

Zaradi slabih vremenskih razmer, napovedi padavin in nizkih temperatur se tradicionalna Operna noč v Mestnem parku v organizaciji Opere SNG Maribor, Narodnega doma Maribor, Društva EZL EK in Zavoda za turizem Maribor pod častnim pokroviteljstvom Mestne občine Maribor prestavlja na nov termin v soboto, 8. junija 2024 ob 20.30 na promenadi Mestnega parka Maribor.


»Glasba izraža tisto, česar ni mogoče ubesediti in kar je nemogoče zamolčati,« je nekoč pronicljivo zapisal veliki francoski literat Victor Hugo. Spet drugi v glasbi slišijo univerzalni jezik, ki v dejanju predanega poslušanja povezuje ljudi najrazličnejših kultur, ne da bi ti morali spregovoriti eno samo besedo. Tudi letošnji koncert Operna noč, ki mu boste lahko, drage ljubiteljice in ljubitelji »dobre stare« klasične glasbe, prisluhnili 31. maja 2024 sredi Mestnega parka Maribor, prinaša bogat izbor glasbenih točk, med katerimi bo prav gotovo vsak našel nekaj zase. Simfonični orkester SNG Maribor, solisti in zbor Opere SNG Maribor bodo pod taktirko dirigenta in umetniškega direktorja Simona Krečiča za vas pripravili kar nekaj glasbenih presenečenj, med katerimi bodo odzvanjale znane melodije iz priljubljenih oper in operet, kot so Prodana nevesta, Rusalka, Seviljski brivec, Kneginja čardaša, Čarobna piščal, Tosca in Lucia di Lammermoor. Tudi za ljubitelje orkestralne glasbe bo poskrbljeno, saj boste lahko prisluhnili bogati orkestrski paleti v kalejdoskopskih zvočnih podobah uverture, rapsodije in simfonične pesnitve, zato vas prisrčno vabimo, da tudi letos preživite zadnji dan v maju v naši družbi, prepolni blagozvočne glasbe, ki nas vedno znova povezuje in navdušuje.


Program

Bedřich Smetana: Uvertura h komični operi Prodana nevesta
Bedřich Smetana: Proč bychom se netěšili, zbor upanja iz komične opere Prodana nevesta
Antonín Dvořák: Měsíčku na nebi hlubokém, arija Rusalke iz opere Rusalka (solistka: Nika Gorič)
Gioacchino Rossini: Largo al factotum, arija Figara iz komične opere Seviljski brivec (solist: Domen Križaj)
Hugo Alfvén: Švedska rapsodija št. 1»Kresno bdenje«
Emmerich Kálman: Heia, heia, in den Bergen ist mein Heimatland, arija Silvije iz operete Kneginja čardaša (solistka: Nika Gorič)
Giacomo Puccini: Te Deum (Tre sbirri … Una carrozza …), arija Scarpie in zbor iz opere Tosca (solist: Domen Križaj)
Gaetano Donizetti: D’immenso giubilo s’innalzi un grido, zbor svatov iz opere Lucia di Lammermoor
Wolfgang Amadeus Mozart: Pa pa pa pa, duet Papagena in Papagene iz opere Čarobna piščal (solista: Nika Gorič, Domen Križaj)
Bedřich Smetana: Vltava, simfonična pesnitev št. 2 iz cikla Moja domovina


Operna noč nastaja v sodelovanju Opere Slovenskega narodnega gledališča Maribor, Narodnega doma Maribor, Društva EZL EK in Zavoda za turizem Maribor pod častnim pokroviteljstvom Mestne občine Maribor.


Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Datum:
31. maja
Čas:
20:30
Kategoriji:
,

Prizorišče

Mestni park

Organizator

Narodni dom Maribor