Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

LUKA PRINČIČ: RAZPOKE VMESNIKA

27. septembra, 2019 20:00 - 22:00

Luka Prinčič: Razpoke vmesnika
MIGAV
MMC KIBLA, petek, 27. 9. 2019, ob 20. uri

Razpoke vmesnika je serija petih avdio-vizualnih raziskovanj, ki jih Prinčič v letih 2013–2017 razvijal v sodelovanju s Slovensko kinoteko. Različne kinozvočne epizode družita metoda in format: potopitvena situacija v temi kinodvorane, uporaba digitalnih in odprtokodnih orodij za generiranje slike in zvoka, razpetost med fiksirano kompozicijo in improvizacijo v času, nagibanje v abstrakcijo, iz katere vznikajo delci konkretnega in igra s sinhronizacijo zvoka in slike.

Ob tem, da je v procesu priprave performansa prisotno preizpraševanje stanja človeka in njegovega bivanja v sodobnem času, pa je konvencionalna narativnost manj pomembna in ostaja v ozadju. Pri Razpokah vmesnika gre torej za fragmentirano potovanje skozi abstrakten zvok in gibljivo sliko. Njuno sinestetično prepletanje izhaja iz procesa iskanja razpok in subjektivnosti v navidezni nepredirnosti gladkih in polariziranih vmesnikov – mediiranih, med-strojnih, medčloveških.

Več na:
lukaprincic.si
deviator.si
wndv.si

Luka Prinčič (1977) je glasbenik, performer in intermedijski umetnik, ki se skozi leta delovanja na področju računalniške in elektronske glasbe, umetnosti zvoka, inter-medijskih instalacij in performansa posveča raznovrstnim pristopom k ustvarjalnim procesom in njihovi manifestaciji v umetniških dogodkih in delih. Diplomiral je na programu Audio Recording Arts (BA) na SAE Technology Institute v Londonu. Specializiran je za računalniško-podprto elektronsko in eksperimentalno glasbo, razdelane funk ritme, potopitvene zvočne pokrajine, glasbo za oder in video, ter umetniške raziskave na področju digitalnih medijev.

Nastopal je na festivalih kot so Ars Electronica (Linz), EMAF (Osnabrueck), Netmage (Bologna) in Trouble (Brussels), bil je zaposlen na Ljudmili (Ljubljana Digital Media Lab) in lokalnem hekerspace-u Kiberpipa, razstavljal v galeriji Kapelica, Moderni Galeriji in Muzeju sodobnih umetnosti Metelkova MSUM, in s svojimi deli prepotoval Evropo in še dalj (New York, Nova Zelandija).

Je samozaposleni v kulturi od leta 2006 ter prejemnik več delovnih štipendij, državnih subvencij in leta 2013 nagrade Zlata ptica Liberalne akademije skupaj z Majo Delak. Zaposlen je pri zavodu Emanat, kjer med drugim skrbi za Kamizdat, spletno založbo za raziskovalno elektronsko glasbo.

Fotografija: Petra Moser

———————-
MMC KIBLA, Ulica kneza Koclja 9, Maribor

Podrobnosti

Datum:
27. septembra, 2019
Čas:
20:00 - 22:00