Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Ljubiteljska slikarka Zvonimira Male

3. aprila, 2023 10:00

Slikarska razstava

Cena vstopnice: Vstopnine ni

Razstava ljubiteljice vsega lepega, ki že dobrih petnajst let prenaša na platna vse, kar se je dotakne.


Zvonimira Male je rojena v Starem selu pri Kobaridu, v čudoviti dolini pod gorami Krn, Matajur, Stol in Mija. Po dolini tečeta  Soča – bistra hči planin – in kristalno čista Nadiža.

Zaradi očetovega poklica, bil je oficir, so se kar trikrat selili. Najprej v Izolo, nato na Rakek in nazadnje v Maribor, kjer je Zvonimira končala šolanje, se zaposlila in poročila. Pred več kot štiridesetimi leti se je z možem in hčerko preselila na Novo Goro nad Slovensko Bistrico, pod samo vznožje zelenega  Pohorja.

Je velika ljubiteljica vsega lepega. Rada ima naravo, staro arhitekturo, živali in ljudi, kar je razvidno iz  njenih del, saj že dobrih petnajst let, s čopičem in paleto v roki, prenaša na platna vse, kar se je dotakne.

Po stečaju podjetja (Jeklotehna Maribor), ki mu je bila zvesta kar trideset let, je ostala doma in se po nekaj letih upokojila. Da bi izpolnila praznino, ki je s tem nastala, se je, polna delovne ustvarjalnosti, odločila obiskovati študijske krožke na Ljudski univerzi  v Slovenski Bistrici, kjer se je spoznala s številnimi ročnimi spretnostmi.

Ljudska univerza je organizirala tudi dvoletni tečaj slikanja, katerega se je z veseljem  udeležila, nato pa izpopolnjevanje nadaljevala v Likovni sekciji KID Majolika. Leta 2013 pa so članice omenjene sekcije stopile na novo pot in ustanovile Likovno društvo PALETA, ki mu Zvonimira predseduje že deset let. Mentor društva je Toplica Ignjatovič, priznani slikar ter oblikovalec stekla in keramike.

Slikarsko znanje, ki ga ni nikoli dovolj, nabira na raznih tečajih slikanja in na slikarskih kolonijah, kjer se srečuje z ostalimi slikarji in mentorji. Čopič najraje namoči v akrilne in oljne barve.


Razstavljene slike so naprodaj. Slika tudi po naročilu. Informacije: Zvonimira Male, 031 469 731, e-pošta: zvonka.male@gmail.com.


 

Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Datum:
3. aprila, 2023
Čas:
10:00
Kategorija:

Organizator

Narodni dom Maribor