Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

LIKOVNA RAZSTAVA: PETJA KOLENKO

1. septembra, 2021 10:00 - 30. septembra, 2021 23:00

Na tablah v parku v Pekarni bo od 1. septembra naprej na ogled razstava Petje Kolenko, ki se tokrat predstavlja z zaokroženo serijo devetih del – kolažev mešane tehnike, ki jih v maniri asemblaža kombinira tudi z drugimi materiali in tudi odpadnimi predmeti, kot so kasete in drugi glasbeni mediji, s čimer izpostavi rdečo nit svojih del – glasbo.
Izbrane pesmi tako likovno upodobi, pri čemer se osredotoči na lastna občutja ter osebna doživetja, gre za interpretacijo in impresijo njej ljube glasbe, s katero nagovarja občinstvo.
Kuratorka: Martina Frangež
O UMETNICI
Petja Kolenko, rojena leta 1994 v Murski Soboti, je leta 2021 zaključila magistrski študij likovne pedagogike pod mentorstvom Zore Stančič na Pedagoški fakulteti v Ljubljani. Kot študentka je več let aktivno sodelovala tako na področju muzejsko-galerijske in likovne pedagogike kot tudi z Mednarodnim grafičnim in likovnim centrom – MGLC v Ljubljani.
Ukvarja se z grafičnim oblikovanjem, oblikuje unikatne modne dodatke, trenutno pa projektno deluje kot sodelavka priznane neodvisne glasbene založbe Dallas Records. Do sedaj se je s svojo likovno produkcijo predstavila na številnih skupinskih ter samostojnih razstavnih projektih tako doma kot v tujini.
Podpora:
Mestna občina Maribor
Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport – Urad za mladino

Podrobnosti

Začetek:
1. septembra, 2021 10:00
Konec:
30. septembra, 2021 23:00