Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

27. OBLETNICA KC PEKARNA / 2. DEL

2. septembra, 2021 14:30 - 4. septembra, 2021 23:59

Junija so nam ukrepi preprečili izvedbo obletnice v polni obliki, zato smo se uporabniki Kulturnega centra Pekarna odločili, da bomo obletnico razdelili na dva dela. Prvi del je obeležil obletnico z raznimi manjšimi kulturnimi dogodki, prihajajoči drugi del pa bo izveden kot glasbeni festival z raznovrstnimi glasbenimi izvajalci.
Gre za podaljšano praznovanje obletnice, hkrati pa STATEMENT, da se KC Pekarna še razvija, deluje, raste, povezuje, živi v sožitju z družbo. MI SMO TU IN VEDNO BOMO! ZA PEKARNO GRE!
PROGRAM
𝑂𝐷𝐸𝑅 𝑁𝐴 𝑃𝑅𝑂𝑆𝑇𝐸𝑀
ČETRTEK, 2. 4. 2021
𝐒𝐋𝐎𝐖𝐌𝐎𝐓𝐈𝐎𝐍 𝐋𝐈𝐕𝐄𝐒𝐓𝐑𝐄𝐀𝐌
Slowmotion Livestream, domači bolj znan kot Matevž Kovačič, je marca na slovensko alternativno glasbeno sceno prišel z dvema odličnima EP -jema, ki sta dvignila prah v poslušalnicah vseh radovednih. Prva, “From beak to bone”, je postavila novo raven slovenske trip-hop glasbe in vanjo vmešala na videz neskončne vplive iz vseh drugih zvrsti, kar je pritegnilo pozornost kritikov in si prislužilo osupljive kritike izdelka. Drugi, “Memory Collapses Time”, je obrnil ploščo in odstranil vse bobne; ostala pa je očiščena, razdrobljena, zelo premišljeno vodena ambientalna glasba, ki bi jo lahko postavili ob bok sodobnim atmosferskim velikanom, kot sta Tim Hecker in Ben Frost.
“Rituals” so zdaj izšli kot zadnji v trilogiji obljubljenih EP. Album z eno samo skladbo, ki traja več kot 22 minut, predstavlja Matevža v najbolj introspektivni luči .
https://betonrecords.bandcamp.com/album/from-beak-to-bone
𝐇𝐀𝐋𝐎𝐁𝐀𝐍
Haloban je skupina glasbenih amaterjev, ki jih druži moto “nič nas ne boli in dol nam visi”.
Svojo glasbeno inspiracijo so tekom svojega ustvarjanja in eksperimentiranja našli predvsem v nekomercialnih zvrsteh, posebej pri srcu pa jim je ruski hardbass. Izdali so tri studijske albume Lepe skladbe lepi ljudje, Iz palme vtrgal bom banano in Konec, ki je bil odskočna deska v vode ruskih ritmov.

PETEK, 3. 9. 2021
𝐓𝐀𝐒𝐓𝐄 𝐎𝐅 𝐏𝐋𝐀𝐆𝐔𝐄
Relativno mladi pubeci iz Maribora, ki veselo in poskočno preigravajo mešanico death metala, black metala, slama in deathcore-a.
https://m.facebook.com/tasteofplague
https://youtu.be/12K2moq7_-U
𝐃𝐄𝐂𝐀𝐓𝐇𝐎𝐋𝐈𝐂𝐈𝐙𝐄
Decatholicize je slovenski death-thrash metal band iz Maribora, ki je na sceni že zelo dolgo, kar od leta 1989, sicer z vmesno pavzo. Sprva so se imenovali Newsagent, dve leti kasneje pa so se preimenovali na ime, ki ga nosijo še danes. Na odre so se ponovno vrnili leta 2018.
https://www.facebook.com/decatholicizeband/

𝐔𝐏𝐎𝐑𝐀𝐁𝐍𝐈𝐊𝐈
Skupina je nastala po golem naključju, pred letom dni. Ime se je izbralo samo, a kar je še najbolj pomembno – igrajo mastno in glasno. Skratka tišični trešerji. Smo Jošt, Tin, Leon in Žan. Če bo šlo vse po sreči bo skočil še Alen.
𝐑𝐎𝐂𝐊 𝐆𝐀𝐋𝐋𝐄𝐑𝐘
Izbrana dela iz področja rocka in hard rocka.
Zasedba:
Vokal: Peter Vake Kitara: Zdravko Jerkovič, Dragan Lazič Bobni: Egon Kovačevi Bas: Vitja Kovačevič

SOBOTA, 4. 9. 2021
𝐊𝐑𝐎𝐊𝐀𝐑
Projekt KROKAR je glasbena formulacija treh ljudi, ki jih glasba že lep čas ne pusti na miru, v kakršnemkoli smislu že… vsak po svojih poteh so skozi leta sodelovanj v različnih bendih in projektih ugotovili, da se je nabralo kar nekaj glasbenega materiala, ki se ni udejanil. Skupna misel jim je bila, da bi bilo škoda, če bi ti osnutki zbledeli vnemar. Še vedno polni ustvarjalnega entuzijazma so pričeli sestavljat, komponirat, aranžirat,… muzicirat !!
https://www.facebook.com/projektkrokar

𝐏𝐈𝐂𝐓𝐔𝐑𝐄 𝐆𝐑𝐄𝐘
Alternativna rock zasedba je novembra 2019 izdala svoj prvi izdelek – EP z naslovom You(th) … Jaša
Lorenčič je kmalu po tem zapisal: “You(th) je točno to, kar je sam želel, da bi bil. Čuti se, ko skupina začuti sebe in ne sprejema kompromisov. Pogumno, zaletavo, brezglavo, zvesto. Je post-mladost. Sama zase.” Podrobneje tukaj: http://www.sigic.si/pet-odtenkov-sive.html
https://www.facebook.com/picturegrey/
https://www.youtube.com/channel/UCauO5saMTfxFSLph8fCRoZg
𝐋𝐈𝐁𝐔𝐑𝐎𝐀
Liburoa je skupina petih mladih glasbenih ustvarjalcev, katere druži želja po igranju kvalitetne glasbe z alternativnim pridihom. V njihovih avtorskih pesmih lahko posameznik uživa v prepletu alternativnega rocka, rocka ter funka, katere dopolnjujejo izvirna in tematsko raznolika angleška besedila.
https://www.facebook.com/liburoa
https://www.youtube.com/watch?v=FUotEY9b5T8
𝐏𝐑𝐄𝐏𝐋𝐄𝐓𝐄𝐍 𝐊𝐎𝐍𝐂𝐄𝐑𝐓: 𝐀𝐍𝐆𝐀𝐓𝐀 𝐅𝐎 𝐈𝐍 𝐃𝐉𝐄𝐌𝐁𝐀𝐁𝐄
ANGATA FO: Zasedba Angata Fo je nastala iz želje po igranju in poustvarjanju tradicionalnih afriških melodij, za katere je značilna pristnost, veselje do življenja, globoko doživljanje in zahtevna ritmika. Repertoar skupine vsebuje malijske, gvinejske, kenijske, senegalske tradicionalne melodije z avtorskimi aranžmaji, pa tudi avtorske skladbe celotne zasedbe. Člani so: Beno Soršak (el. kitara, ak. kitara, back vokal), Špela Huzjak (violina, back vokal), Tina Sovič (djembe, afriška buča, drobna tolkala), Dalanda Diallo (vokal, afriški ples). Angata Fo verjame v karizmatičnost repetativnih malijskih tradicionalnih ritmov, subtilnega, a odločnega zvoka violine, ter afriških kitarskih rifov, zmešanih z jazzovskimi harmonijami.

DJEMBABE: Osnovo glasbenega ustvarjanja si sposodimo (z vsem spoštovanjem) tradicionalne zahodnoafriške ritme in jim dodamo ščepec slovanskega temperamenta. Glasbena energija, ki se poraja v naših ženskih srcih in prihaja izpod ženskih rok, je zanimiva kombinacija starega kot zemlja, divjega in neukrotljivega ter nežnega in preprostega. V imenu povezovanja spajamo na prvi pogled nezdružljive izvorne afriške ritme in slovanske ljudske pesmi, z avtorskim pristopom poustvarjamo zahodnoafriške tradicionalne melodije in kreiramo lastne skladbe. V zasedbi: Tina Sovič – tolkala, Petra Hudrap – tolkala, vokal, Tamara Povh – tolkala, klaviature, Asja Grauf – tolkala flavta, Špela Huzjak – violina.

𝑀𝐼𝑁𝐼 𝑃𝐴𝑅𝐾
PETEK, 3. 9. 2021
𝟑𝐊 𝐂𝐎𝐋𝐋𝐄𝐂𝐓𝐈𝐕𝐄 (𝟑𝐊 𝐊𝐎𝐋𝐄𝐊𝐓𝐈𝐕) – začetek ob 15.00:
Glasbeni kolektiv iz Maribora. Sestavljajo ga neprofesionalni glasbeniki iz različnih področij. Njihov skupen cilj se je razvijati, zabavati ob glasbi in širiti kulturo. Njihovi projekti obsegajo različna področja, vse od notranjega počutja človeka, do kritiziranja in blatenja družbenih norm ter političnega stanja. Kolektiv je nastal zaradi želje po učenju, ustvarjanju in deljenju svoje glasbe ter čustev kar pa je najlažje v krogu prijateljev.
SOBOTA, 4. 9. 2021
𝐇𝐄𝐃𝐎𝐍𝐈𝐒𝐓𝐈𝐂 𝐂𝐑𝐄𝐀𝐓𝐈𝐕𝐈𝐓𝐘 – začetek ob 15:00:
Pod psevdonimom Hedonistic Creativity deluje ekipa mladih kreativk in kreativcev, ki v ustvarjanju iščejo izziv in hkrati užitek. Združuje jih ljubezen do kreativnosti – ta je hkrati razlog in cilj njihovega delovanja, kakor tudi povezovalni člen, skozi katerega se ekipa fluidno spreminja, razstavlja in ponovno sestavlja. Zato v središču niso posamezni ustvarjalci in ustvarjalke, temveč jedrna ideja – ustvarjati, uživati in to deliti z drugimi.
V sklopu 27. obletnice KC Pekarne ekipa vabi na popoldansko glasbeno popotovanje po zvokih funka, disca, nu-disca in najrazličnejših podzvrsti house glasbe, s katero bodo v mini-parku Pekarne poskrbeli za ambient, ki bo vabil k druženju in uživanciji vse do večernih ur.
VSE DNI (2. 9. - 4. 9.)
𝑀𝐶 𝑃𝐸𝐾𝐴𝑅𝑁𝐴
𝐑𝐀𝐙𝐒𝐓𝐀𝐕𝐀 𝐊𝐎𝐍𝐂𝐄𝐑𝐓𝐍𝐈𝐇 𝐅𝐎𝐓𝐎𝐆𝐑𝐀𝐅𝐈𝐉
Razstava koncertnih fotografij, nastalih na dogodkih društva Solar Pulse Music v zadnjih nekaj letih.
Na ogled bodo dela izbranih mariborskih (in okoliških) koncertnih fotografov, ki so v obdobju pred epidemijo fotografirali glasbene dogodke omenjenega društva: Ivana Frajman, Melisa Ćehić, Saša Huzjak.
Več info:
https://mkc.si/…/2021/9/2/razstava-koncertnih-fotografij
𝑀𝐼𝑁𝐼 𝑃𝐴𝑅𝐾
𝐃𝐄𝐋𝐀𝐕𝐍𝐈𝐂𝐀 𝐒𝐈𝐓𝐎𝐓𝐈𝐒𝐊𝐀 (𝟑. 𝟗. – 𝟒. 𝟗.)
Delavnica bo potekala v petek in soboto v mini parku KCP od 17:00 do 21:00.
Več info:
https://mkc.si/koledar-kc…/2021/8/23/delavnica-sitotiska
𝐑𝐀𝐃𝐈𝐎 𝐌𝐀𝐑Š – 𝐦𝐞𝐝𝐢𝐣𝐬𝐤𝐚 𝐩𝐨𝐤𝐫𝐢𝐭𝐨𝐬𝐭 𝐝𝐫𝐮𝐠𝐞𝐠𝐚 𝐝𝐞𝐥𝐚 𝐨𝐛𝐥𝐞𝐭𝐧𝐢𝐜𝐞
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
KAJ PA KORONA? PREVERJANJE PCT?
Skrb za zdravje naših obiskovalcev in sodelujočih je na prvem mestu. Dogodek bo izveden v skladu s predpisanimi ukrepi. Pogoj za udeležbo na nekaterih dogodkih je izpolnjevanje pogojev PCT, ki jih bomo DOSLEDNO preverjali ob vhodu v prizorišče.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Glavni organizatorji: 𝗚𝗹𝗮𝘃𝗻𝗶 𝗼𝗿𝗴𝗮𝗻𝗶𝘇𝗮𝘁𝗼𝗿𝗷𝗶: AGD Gustaf, Društvo IndiJanez, MKC Maribor, KD Brutal Partysan, KUD Solar Pulse Music, KUD A Cure for Happiness, Pekarna Magdalenske mreže, Defenders of Metal, Tanja Cvitko in KUD Coda, festival Skuštrane in bradati; www.skustraneinbradati.si.
Kontaktna oseba: Darjan Lorenčič (041 826 878)

Podrobnosti

Začetek:
2. septembra, 2021 14:30
Konec:
4. septembra, 2021 23:59