Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

CIKEL BLUE PLANET: JANI ŠEPETAVEC QUARTET – #NEXTPLZ

7. novembra, 2022 08:00 - 17:00

  • Jani Šepetavec -saksofon, efekti
  • Aleš Ogrin, klaviature
  • Erik Čebokli, el. bass
  • Tomi Purich, bobni
Navdušujoča, sodobna jazz fusion poslastica!
Slovenska jazz scena je od nedavna bogatejša za nov vrhunski album #NextPlz, ki ga zapolnjuje energična zmes modernega jazza, fusiona in funka. Glasbo zanj je spisal novogoriški saksofonist in skladatelj Jani Šepetavec, ki kot multiinstrumentalist v različnih projektih redno sodeluje s priznanimi slovenskimi glasbeniki.
Jani je magistriral na Jazz Institut Kunstuniversität v Gradcu , kjer se je uril v razredu profesorja Karlheinza Miklina. Svoje znanje je mojstril tudi na številnih tečajih z vrhunskimi mentorji (Don Menza, Dave Liebman, Bob Mintzer, Jerry Bergonzi, Donny McCaslin…).
Album “NextPLZ” ponuja pravzaprav vse, kar od modernega jazza pričakujejo jazz občinstva po vsem planetu. Glasba je kompleksno zastavljena in je primerljiva s sodobnimi glasbenimi dosežki izvajalcev, kot so npr. Snarky Puppy, Yellow Jackets, Joshua Redman ipd., pri katerih je Jani Šepetavec črpal inspiracijo za svoje skladanje.
Jani je v svoj kvartet zvabil tri izvrstne glasbenike, ki so vsi tudi mojstri improvizacije, sam pa se na saksofonu zelo rad poigrava z različnimi efekti.
Vstopnina: 8 EUR
Prodaja vstopnic na portalu Moje karte: https://www.mojekarte.si/…/jani…/vstopnice-1158826.html
Koproducent dogodka je Narodni dom Maribor
Cikel Blue Planet podpirata Ministrstvo za kulturo in Mestna občina Maribor

Podrobnosti

Datum:
7. novembra, 2022
Čas:
08:00 - 17:00
Kategoriji:
,

Leave a Comment